Bøger / faglitteratur til børn

1000 fantastiske maskiner


Beskrivelse


Billedbog med præsentation af 1000 forskellige maskiner fordelt på 24 temaer. Se nærmere på racerkøretøjer, berømte skibe, damplokomotiver, raketter m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2015

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 28. jan. 2015

Vil du vide mere om 1000 forskellige maskiner fra byggepladsen, havnen, hæren, jernbanen, rummet og mange andre steder? Så snup denne farverige opslagsbog for 5-8-årige.

1000 fantastiske maskiner præsenteres på 34 kraftige papsider. Maskinerne er inddelt i emner og områder, som fx redningskøretøjer, biler, skibstyper, kampfly og mange andre. Der er både maskiner fra i dag og historiske tog, skibe, hestevogne osv. Efter en kort introduktion og indholdsfortegnelse inviteres vi til at gå i dybden med de mange forskellige maskiner. Bogen afsluttes med et register på 3 sider. Illustrator har tidligere tegnet til en bog om maskiner, Den store bog om store maskiner.

Billedbogen er velresearchet, med hjælp fra mange fagpersoner. Størrelsesforholdene er der dog ikke taget hensyn til, fx har et damplokomotiv, en motorcykel og et hangarskib ca. samme størrelse. Bogens styrke er mangfoldigheden af maskiner, der kan inspirere til yderlige undersøgelser.

I samme serie er udgivet 1000 fantastiske dyr. Der findes mange andre bøger om maskiner til målgruppen, men ikke mange hvor så mange forskellige er samlet på ét sted.