Gå til indholdBøger / faglitteratur

100 myter om graviditet og fødsel

Del 0 af 100 myter omDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2018

Ophav

Terkel Christensen(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for gravide


Beskrivelse


Hvad kan man stole på og hvad er rent opspind, når det drejer sig om de påstande og myter, der florerer angående graviditet og fødsler? Forfatteren gennemgår og be- eller afkræfter 100 graviditets- og fødselsmyter


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. mar. 2018

af

af

Heidi Mørch

d. 20. mar. 2018

Her er mytedræberen! Hvad kan man stole på og hvad er rent opspind, når det drejer sig om de påstande og myter, der florer angående graviditet og fødsler? Med udgangspunkt i videnskabelige studier giver jordemor Karen Munk Ebbesen både viden og underholdning til dig der er gravid, gerne vil være det eller måske gerne vil gøre nogen det.

Fordelt på 4 afsnit "Hvad er barnets køn", "Levevis i graviditeten", "Fødslen" og "Tiden efter fødslen" gennemgås og be- eller afkræftes 100 graviditets- og fødselsmyter. Derudover er der blevet plads til en række "Heltudeihampenmyter". Bogen er illustreret med vignetter og afsluttes med henvisninger til videnskabelige undersøgelser. Forfatter Agnete Nørrelund-Madsen er uddannet jordemoder og arbejder i Maternity Foundation. Hun har tidligere udgivet Din graviditet og fødsel100 myter om fordøjelse og kost


100 myter om sundhed og sygdom


, medvirket i "Mission Baby" på DR1 og været medansvarlig for indholdet på trygmedbarn.dk. Af andre "100 myter-bøger" findes bl.a. 100 myter om fordøjelse og kost og 100 myter om sundhed og sygdomFordelt på 4 afsnit "Hvad er barnets køn", "Levevis i graviditeten", "Fødslen" og "Tiden efter fødslen" gennemgås og be- eller afkræftes 100 graviditets- og fødselsmyter. Derudover er der blevet plads til en række "Heltudeihampenmyter". Bogen er illustreret med vignetter og afsluttes med henvisninger til videnskabelige undersøgelser. Forfatter Agnete Nørrelund-Madsen er uddannet jordemoder og arbejder i Maternity Foundation. Hun har tidligere udgivet Din graviditet og fødsel, medvirket i "Mission Baby" på DR1 og været medansvarlig for indholdet på trygmedbarn.dk. Af andre "100 myter-bøger" findes bl.a. og 100 myter om sundhed og sygdomFordelt på 4 afsnit "Hvad er barnets køn", "Levevis i graviditeten", "Fødslen" og "Tiden efter fødslen" gennemgås og be- eller afkræftes 100 graviditets- og fødselsmyter. Derudover er der blevet plads til en række "Heltudeihampenmyter". Bogen er illustreret med vignetter og afsluttes med henvisninger til videnskabelige undersøgelser. Forfatter Agnete Nørrelund-Madsen er uddannet jordemoder og arbejder i Maternity Foundation. Hun har tidligere udgivet Din graviditet og fødsel, medvirket i "Mission Baby" på DR1 og været medansvarlig for indholdet på trygmedbarn.dk. Af andre "100 myter-bøger" findes bl.a. 100 myter om fordøjelse og kost og .

Jeg vil give forfatteren helt ret i at "en mytebog burde gå forud for al anden graviditetsoplysning, så man får ryddet forvirrende forhindringer af vejen for saglig formidling". Her er både viden og underholdning.

Forfatterens egen Din graviditet og fødselDu bliver en skøn mor


giver også informationer på lettilgængelig og uhøjtidelig facon; men er bredere og grundigere. Du bliver en skøn mor anbefales også som en lidt utraditionel håndbog også om de mentale aspekter ved at blive mor - og farForfatterens egen Din graviditet og fødsel giver også informationer på lettilgængelig og uhøjtidelig facon; men er bredere og grundigere. anbefales også som en lidt utraditionel håndbog også om de mentale aspekter ved at blive mor - og far.


Tidsskrift for jordemødre

Årg. 128, nr. 2 (2018)

af

af

Lillian Bondo

Årg. 128, nr. 2 (2018)


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 4 (2018)

af

af

Hanne Lindhardt (sundhedsplejerske)

Årg. 118, nr. 4 (2018)Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Terkel Christensen

FADL, 1. udgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Egil Hvid-Olsen

FADL