Gå til indhold(Intet nummer) : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

351 sider

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Johanne og Sander lever et fredeligt liv i Brønshøj med deres 7-årige søn, indtil nogen begynder at forfølge og chikanere dem på det groveste. Hvem er stalkerne, og hvor langt vil de gå? Og hvorfor?


Anmeldelser (4)


4. sep. 2012

Spændende psykologisk thriller om stalking med appel til såvel læsere af psykologiske krimier og spændingsbøger som læsere af hverdagsskildringer. God forside.

Johanne er skolelærer, Sander gymnasielærer og Emil på syv går i første klasse. Deres hverdag i Brønshøj er tryg og harmonisk, indtil nogen begynder at chikanere dem på det groveste. De bliver overvåget nat og dag, forfulgt, får hundredvis af anonyme telefonopkald og sms'er og udsat for hærværk og grove rygter. Har det noget med Johannes arbejde med udsatte unge at gøre? Efterhånden som den psykiske terror eskalerer, falder den lille familie helt fra hinanden. (Intet nummer) er velskrevet med gode hverdagsskildringer og en stigende spændingskurve. Jeg har været ret optaget af bogen hele vejen igennem, også selv om forklaringen på stalkingen og chikanerierne virker som lidt af et antiklimaks og ikke helt troværdigt.

Irene Pedersen (f. 1952) har tidligere skrevet for børn og unge. Stemingen i (Intet nummer) kan minde om Grues Det taler vi ikke om, 2006, og om Lone Zilstorffs Kvinderne i Klithuset, 2004.

En langt hen ad vejen ret vellykket psykologisk thriller om det, en stalker kan gøre ved en helt almindelig families hverdag. Man læser med stigende uro og er ikke fri for at tænke, om det kunne ske for en selv. Kan læses bredt.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Litteratursiden.dk [online]

Af

Henriette Olesen

2012-09-26

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 6. dec. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 17. okt. 2012


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Bog

2012

Ebog

2012