Gå til indholdZetterborg-sagen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

457 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Hvordan kan en finsk erhvervsmand blive dræbt i sin topsikrede lejlighed? Har det med hans upopulære beslutning om at lukke fabrikker at gøre? For læsere af intelligente nordiske krimier


Anmeldelser (4)


23. sep. 2022

Hvordan kan en finsk erhvervsmand blive dræbt i sin topsikrede lejlighed? Har det med hans upopulære beslutning om at lukke fabrikker at gøre? For læsere af intelligente nordiske krimier.

Direktør Zetterborg bliver dræbt på sin 75-års fødselsdag i sin lejlighed i Helsinki, hvor ingen burde kunne komme ind. Hans benhårde livvagt og hans udsvævende søn er uforstående over det skete, ligesom politiet er i vildrede. Er Zetterborg blevet dræbt på grund af personlige forhold, på grund af sine forretningsmetoder, eller gemmer hans fortid på hemmeligheder? Det er tredje selvstændige bind i serien om kriminalassistent Jessica Niemi, hvor den første er Den trofaste læser


Ondskabens net


og den anden Ondskabens netDirektør Zetterborg bliver dræbt på sin 75-års fødselsdag i sin lejlighed i Helsinki, hvor ingen burde kunne komme ind. Hans benhårde livvagt og hans udsvævende søn er uforstående over det skete, ligesom politiet er i vildrede. Er Zetterborg blevet dræbt på grund af personlige forhold, på grund af sine forretningsmetoder, eller gemmer hans fortid på hemmeligheder? Det er tredje selvstændige bind i serien om kriminalassistent Jessica Niemi, hvor den første er Den trofaste læser og den anden Direktør Zetterborg bliver dræbt på sin 75-års fødselsdag i sin lejlighed i Helsinki, hvor ingen burde kunne komme ind. Hans benhårde livvagt og hans udsvævende søn er uforstående over det skete, ligesom politiet er i vildrede. Er Zetterborg blevet dræbt på grund af personlige forhold, på grund af sine forretningsmetoder, eller gemmer hans fortid på hemmeligheder? Det er tredje selvstændige bind i serien om kriminalassistent Jessica Niemi, hvor den første er Den trofaste læser og den anden Ondskabens net.

Igen en velskrevet og spændende krimi af Max Seeck, som optager læseren fra først til sidst. Plottet er grumt og af den slags, man ikke lige kan gætte sig til, og kombineret med et godt drive og skildringen af kriminalassistent Jessica Niemi med den sammensatte personlighed er der ikke en finger sætte på hverken form eller indhold.

Det grumme plot og den fortættede stemning genfindes i krimier af fx svenske Lars Kepler eller franske Pierre Lemaitre. Af nye finske krimiforfattere oversat til dansk findes også den gode Arttu Tuominen.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Berlingske tidende

Af

Jakob Genz

d. 17. sep. 2022

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. okt. 2022

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. sep. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Ebog

2022

Lydbog (net)

2022