Gå til indholdBøger / faglitteratur

Zeppeliner : da krigen blev luftbåren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

137 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Ophav

Jens Robdrup(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om udviklingen af zeppelineren og dens indtog i 1. verdenskrig, samt om det politiske og militære magtspil der udfoldede sig i og omkring Danmark, bl.a. med etableringen af zeppelinerbasen i Tønder


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 4. mar. 2019

Zeppelinere, luftens dinosaurer og giganter, i starten af 1900 tallet var det "the thing". Læs her om zeppelinernes indtog i første verdenskrig, samt om det politiske og militære magtspil der udfoldede sig i og omkring Danmark. For de militærhistorisk interesserede og for opgaveskrivende.

Bogen indledes med et kort forord, hvorefter den straks går videre og beskriver de militære forhold i og omkring Danmark. Derefter behandles krigens udbrud samt etableringen af Tønderbasen der husede zeppelinere. Efterfølgende beskrives udviklingen af zeppelinerne samt de problemer der har været i denne forbindelse, både med teknik, men også med vejr og vind. Bombetogterne beskrives i de følgende kapitler og slutteligt beskrives zeppelinernes endelige skæbne bl.a. fordi de bliver overgået af hangarskibe.

Zeppelinere er ikke bare fede, de er vildt fede. Op til 200 meter lange med en diameter på 23,9 meter, det er stort, og det er noget bogen formår at beskrive, på en både medrivende og levende måde. Forfatteren formår også at beskrive fysikken bag giganterne, så det er til at forstå. Hele det historiske perspektiv er ligeledes velskrevet og sammenholdt med billederne er det næsten som at være der selv.

For yderligere litteratur om luftens dinosaur se: Zeppelineren.


Historie-online.dk [online]

d. 22. maj. 2019

af

af

Kresten Søe

d. 22. maj. 2019


Flyvehistorisk tidsskrift

2019, nr. 2

af

af

Mogens Jensen

2019, nr. 2


Sønderjysk månedsskrift

2020 nr. 3

af

af

Tenna Rejnholt Kristensen

2020 nr. 3Informationer og udgaver

2019

Bog

Jens Robdrup

Veterania, 1. udgave