Gå til indholdYoga i hverdagen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

211 sider: ill.

Udgivet

2010

genre/form

øvelserOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Inspiration til den daglige yogatræning med bl.a. gode råd om at arbejde hen mod det klassiske yoga-program


Anmeldelser (1)


17. aug. 2010

Guni Martins omfattende bog om yoga er tænkt som inspiration til den daglige træning, og til den som ønsker at gøre brug af flere aspekter fra yoga, som fx åndedrætsøvelser, opmærksomhedstræning og meditation. Bogen henvender sig til den seriøse udøver af den klassiske og traditionelle yoga.

Guni Martin har om nogen været med til at udbrede kendskabet til den traditionelle yoga inspireret af Swami Satyananda. Hun har uddannet yogalærere og udgivet en lang række bøger og cd'er. Indledningen består af gode råd i forbindelse med udførelsen af yoga. Derefter gennemgås en lang række stillinger: liggende på ryggen, siddende, på maven og stående. Hver øvelse forklares grundigt, stillingen er vist ved en tegning, og ved hver øvelse er det nævnt, hvad øvelsen er godt for, eventuelle forbehold og en erstatningsøvelse, hvis øvelsen er for svær. Guni Martin har sammensat et yogaprogram til hverdag og endelig er der stillinger som fokuserer på meditation, åndedræt og afspænding og programmer, som forfatteren anbefaler man bruger ved forskellige svagheder som migræne, stress og for højt blodtryk.

I forhold til Yoga : vejledning fra 2002 er her flere af de smidiggørende øvelser. Vi har flere bøger med yoga øvelser, bl.a. Yoga - en vej til balance, 2008, som også bygger på de klassiske skrifter.

Guni Martins bog vil kunne bruges af den seriøse udøver af den klassiske yoga, og som vil have mere end bare øvelserne. Bogen henvender sig både til undervisere og elever.

Lektørudtalelse

Af

Anne Grete Jacobsen


Informationer og udgaver

Bog

2010