Bøger / skønlitteratur / digte

X


Beskrivelse


Digte. Ni lyriske forløb der i skiftende intensitet og stemning raser over tingenes tilstand og sig selv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 28. aug. 2014

Til læsere af ny lyrik. Ni afsnit i et forløb hvor der i skiftende intensitet og stemning, rases over tingenes tilstand og sig selv.

Vores sprog er dels en måde at kommunikere på, men også et måde at reagere på. I dette lyriske forløb i ni afsnit skriver og reagerer Henrik Kabell på vores verden, nogle gange vredt og hadsk, andre gange opgivende og blidt. Afsnittene i forløbet veksler mellem konkrete begivenheder og poetiske, billedskabende metaforer. Der er ikke som sådan nogen handling i bogen, det er mere et flow der i skiftende intensitet veksler frem og tilbage. Sproget i bogen er ikke så abstrakt, at man helt mister jordforbindelsen, men tilpas til, det ikke bliver for regulært. Kabell viser sproget både på den smukkeste vis og på den grimmeste."Nej. Vi er ikke døde, overhovedet ikke, nærmere kvast mellem død og vækkelse, nærmere emulsioner af koldbrand og benzin omrystet til blommekød af fiskeagtige rødhvide kvindearme fyldige som spildt budding". Henrik Kabell blev færdig på Forfatterskolen i 2005, og denne bogen er hans første. Bogen er meget lille, 17x11 cm, det kan give problemer i håndteringen.

Den stemningsmættede intensitet i Kabells sprog finder man også, omend i andre former, hos Morten Chemnitz og Mikkel Thykier.

En stærk debut, der byder velkommen til endnu en talentfuld digter.


litteratursiden.dk

d. 27. aug. 2015

af

af

Thomas Vang Glud

d. 27. aug. 2015

Det grimme og befængte side om side med håbet om syndflodens renselse. Lad krigen rense ud, råber debutanten til bogen ’X’. Menneske og samfund revses i et tungt og farvemættet sprog. Knap ti år efter...


Berlingske tidende

d. 14. sep. 2014

af

af

Jørgen Johansen

d. 14. sep. 2014


Weekendavisen

d. 16. jan. 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 16. jan. 2015


Standart

Årg. 28, nr. 4 (2014)

af

af

Thomas Takla Helsted

Årg. 28, nr. 4 (2014)