Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Winston Churchill : den sene helt : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

415 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Thomas Kielinger(forfatter)

Ole Thage(oversætter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Biografi om Winston Churchill (1874-1965), der allerede som ung blev udnævnt til "Imperiets helt" af Dronning Victoria. Han deltog i Englands kolonikrige, var krigskorrespondent, havde mange forskellige ministerposter og 2 gange premierminister. Han var også maler og forfatter og modtog Nobels litteraturpris


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 12. okt. 2015

Et omfattende værk om Winston Churchill og samtidig en bog om det 20. århundredes historie. For historisk interessere læsere, og specielt for interesserede i engelsk historie under de to verdenskrige.

Thomas Kielinger er redaktør og korrespondent for Die Welt i London. Hans biografi om Winston Churchill fortæller om manden, der allerede som ung blev udnævnt til "Imperiets helt" af Dronning Victoria og som af nogle blev kaldt udbrændt som 60-årig, inden han blev premierminister under 2. verdenskrig. Kielenberg fortæller om manden, som deltog i Englands kolonikrige, var krigskorrespondent, havde mange forskellige ministerposter og 2 gange premierminister. Han var også maler og forfatter og modtog Nobels litteraturpris. Rammerne for biografien er de politiske etaper i Churchills liv. Bogen afsluttes med litteraturhenvisninger og personregister.

Det er et stort værk, men for de interesserede er her meget at hente. Hvorfor endnu en bog om Churchill, spørger forfatteren sig selv, og svaret er, at han ønsker at skildre Churchill på en ny måde som en person fyldt med modsætninger. Desuden dukker der hele tiden nye kilder op. Bogen er velskrevet og let læst, og den giver et godt overblik over Churchills liv og store betydning.

Som litteraturlisten antyder er antallet af bøger også på dansk meget stort, fx Winston S. ChurchillChurchill - statsmand og myte


og Churchill - statsmand og myte, som også handler om Churchills liv og hans store rolle som statsmandSom litteraturlisten antyder er antallet af bøger også på dansk meget stort, fx Winston S. Churchill og , som også handler om Churchills liv og hans store rolle som statsmand.


Politiken

d. 29. dec. 2015

af

af

Jan Hedegaard

d. 29. dec. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Thomas Kielinger

Hovedland

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2015

Lydbog (cd)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

Lytteratur

2016

Lydbog (online)

indlæser: Thomas Leth Rasmussen

AV Forlaget Den Grimme Ælling