Gå til indholdBøger / faglitteratur

Waterloo : historien om fire dage, tre hære og tre slag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

329 sider, tavler i farver

Udgivet

2015

Ophav

Bernard Cornwell(forfatter)

Joachim Wrang(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om slaget ved Waterloo, der afsluttede Napoleonskrigene, og de mindre slag ved Quatre-Bras og Ligny to dage før. Ved hjælp af breve og dagbøger kastes lys over de tanker, der løb gennem hovedet på ikke alene Napoleon, marskal Blücher og hertugen af Wellington, men også de almindelige officerer og soldater


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 16. jan. 2015

18. juni 1815 stod Wellingtons hær over for Napoleon ved Waterloo. Dagen igennem angreb franskmændene igen og igen, mens Wellington desperat klyngede sig til håbet om undsætning fra von Blüchers preussiske hær. For læsere af historie og militærhistorie.

Bogen fortæller hele historien om både det skæbnesvangre slag, der afsluttede napoleonskrigene, og de mindre indledende slag ved Quatre-Bras og Ligny to dage før. Ved hjælp af bl.a. breve og dagbøger kaster forfatteren nyt lys over de tanker, der løb gennem hovederne på Napoleon, marskal Blücher og hertugen af Wellington. Bogen udbygges med forskning, øjenvidneskildringer og skæbner også blandt de almindelige officerer og soldater. Hertil kommer løbende analyser af begivenhederne, taktik og strategier sammen med en redegørelse for datidig krigsførelse. Fx hvordan rytteri, fodfolk og artilleri udfoldede sig på slagmarken. Illustreret med kort.

Et ualmindeligt fint værk i sin genre, der leverer en tilbundsgående analyse af baggrund og forløb af et af de mest afgørende slag i Europas historie. Dertil kommer en glimrende dansk bearbejdelse og den letforståelige måde, hvorpå der redegøres for samtidens militære taktik. Endelig imponerer hvordan bogen ubesværet overalt formår at skifte perspektiv fra den overordnede historiske ramme via feltherrer og generaler helt ned til, hvordan den enkelte soldat oplevede de blodige kampe på nærmeste hold.

Waterloo er ellers ikke behandlet i noget selvstændigt værk på dansk.


Politiken

d. 18. jun. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. jun. 2015


Weekendavisen

d. 19. jun. 2015

af

af

Anne Knudsen

d. 19. jun. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Bernard Cornwell

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2015

Ebog

Bernard Cornwell

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Nota

2015

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Lindhardt og Ringhof

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

Audioteket