Bøger / skønlitteratur / digte

Vrangvendt


Beskrivelse


Digtsamling om et ungt kvindeligt jeg, der beretter om selvhad, livslede og kropslig fremmedgørelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 27. aug. 2015

Debutdigte, som i detaljer udpensler en ung kvindes selvhad og kropslige fremmedgørelse. For læsere med lys nok til at navigere i mørke tekster uden håb.

Blod, kødlapper, slim og sekreter optræder hyppigt i disse digte om en ung kvinde med et fremmedgjort forhold til sin omverden, sig selv og sin krop. Der berettes på versform om et trist, indelukket liv, præget af livslede, selvdestruktion og selvhad. Alkohol og tilfældig sex optræder som substitut for kærlighed og nærhed. Kvinden er offer, imens manden er styret af drift og ønsket om magt.

Sproget er af og til tungt belæsset med metaforer og mange som-konstruktioner, der virker lidt tilfældige og ender blindt på bekostning af den sproglige nøjagtighed. Imidlertid gør digtsamlingen et stort indtryk på læseren. Det er barsk læsning, og bogen kommer effektivt igennem med historien om en ung kvindes lidelser.

Den feministiske attitude koblet med ensomheden i storbyen kan spores tilbage til Sylvia Plaths roman, GlasklokkenCinderellaSexdronningJeg æder mig selv som lyng fra 1963. På dansk er Marianne Larsens forfatterskab også værd at nævne med fx Cinderella, Christina Hagens novellesamling, Sexdronning eller Olga Ravns digtsamling, Jeg æder mig selv som lyngDen feministiske attitude koblet med ensomheden i storbyen kan spores tilbage til Sylvia Plaths roman, Glasklokken fra 1963. På dansk er Marianne Larsens forfatterskab også værd at nævne med fx , Christina Hagens novellesamling, Sexdronning eller Olga Ravns digtsamling, Jeg æder mig selv som lyngDen feministiske attitude koblet med ensomheden i storbyen kan spores tilbage til Sylvia Plaths roman, Glasklokken fra 1963. På dansk er Marianne Larsens forfatterskab også værd at nævne med fx Cinderella, Christina Hagens novellesamling, eller Olga Ravns digtsamling, Jeg æder mig selv som lyngDen feministiske attitude koblet med ensomheden i storbyen kan spores tilbage til Sylvia Plaths roman, Glasklokken fra 1963. På dansk er Marianne Larsens forfatterskab også værd at nævne med fx Cinderella, Christina Hagens novellesamling, Sexdronning eller Olga Ravns digtsamling, .


Berlingske tidende

d. 28. nov. 2015

af

af

Jørgen Johansen

d. 28. nov. 2015



Informationer og udgaver