Gå til indholdBøger / faglitteratur

Vores tøj - verdens ressourcer : tekstilindustriens kompleksitet og fremtid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

302 sider: ill.

Udgivet

2020

Ophav

Esben H. Licht(forfatter, illustrator)

Julie Laursen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hvad betyder vores forbrug af tekstiler for verdens ressourcer? Hvor ligger udfordringen i forbindelse med tekstilindustriens meget forskellige dagsordner? Læs denne debatbog og bliv klogere. For den miljøbevidste læser og for dem, der tænker over, hvad vi kan gøre bedre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 8. dec. 2020

Hvad betyder vores forbrug af tekstiler for verdens ressourcer? Hvor ligger udfordringen i forbindelse med tekstilindustriens meget forskellige dagsordner? Læs denne debatbog og bliv klogere. For den miljøbevidste læser og for dem, der tænker over, hvad vi kan gøre bedre.

Bogen indledes med en kort introduktion af Nicolaj Reffstrup. Første del beskriver en række fakta om tekstilindustrien, som produktion, tøjets livscyklus mv. Anden del tager fat på, hvad der er galt med tekstilindustrien. Her bliver læseren bl.a. klogere på emner som forbrugernes/fabrikkernes rolle, dynamikken mellem aktørerne og kontrolinstanser. Tredje del beskriver, hvordan tekstilproblemet løses med emner som innovation, samarbejde samt tekstilindustriens fremtidige forretningsmodeller. Fjerde og sidste del tager fat på, hvilke konkrete ting man kan gøre. Teksten er løbende flankeret af diverse modeller, grafer og QR-koder.

Alle ved, at tekstilindustrien er miljøtung, men jeg blev overrasket over, at den er SÅ tung. Teksten er yderst velskrevet, og de to forfattere holder en skarp rød tråd igennem hele bogen. Jeg er specielt glad for del 4, der beskriver konkrete ting, man kan gøre som forbruger. En bog, der indbyder til en god debat omkring tekstilindustrien både over middagsbordet og i forbindelse med undervisning.

For yderligere litteratur om hvad man selv kan gøre som forbruger, se Klæd dig bedre.Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Julie Laursen

Multivers, 1. udgave

2020

Ebog

Illustrator: Julie Laursen

Multivers, 1. udgave