Gå til indholdVoldens historie : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Julenat møder den homoseksuelle Édouard den fremmede Reda. De følges hjem, har sex og nyder hinandens selskab. Pludselig bliver Reda voldelig og prøver at slå Edouard ihjel. Romanen er forfatterens bearbejdelse af hændelsen i et forsøg på at forstå, hvad der skete og hvorfor


Anmeldelser (6)


14. feb. 2017

Stærk og intens selvbiografisk roman om en voldtægt og et drabsforsøg. For læsere med interesse for psykologiske romaner.

På vej hjem juleaften møder Edouard den ukendte Reda. De kommer i snak og ender i Edouards lejlighed, hvor de har sex og nyder hinandens selskab. Pludselig vender stemningen og Reda truer Edouard med en pistol og voldtager ham. Voldsepisoden fortælles af Edouards søster, der genfortæller historien til sin mand, mens Edouard lytter bag en dør. Udover at forstå hvad der skete den nat, handler bogen også om et offers bearbejdelse af et overfald, og om hvordan en sådan hændelse pludselig bliver allemandseje, forstået således at politi, venner og familie pludselig har hver deres version af den og at offeret selv begynder at tvivle på, hvad der rent faktisk skete.

Fortællergrebet i bogen er genialt. Søsterens genfortælling giver flere nuancer og undervejs reflekterer Edouard over episoden og retter og kommenterer søsterens fortolkning. Det skaber også afstand til den voldsomme oplevelse og gør det lettere for ham at berette om den.

I Edouard Louis' debutroman Færdig med Eddy Bellegueule


hører vi om hans opvækst og opgør med familien, hvor der i "Voldens historie" fokuseres på en enkelt voldsepisode. Undervejs får vi dog flere detaljer fra forfatterens opvækst, og det kan derfor være en fordel at læse begge bøger. Romanen er dog knap så tilgængelig som forgængeren, da den er mere kompleks og på et højere niveauI Edouard Louis' debutroman Færdig med Eddy Bellegueule hører vi om hans opvækst og opgør med familien, hvor der i "Voldens historie" fokuseres på en enkelt voldsepisode. Undervejs får vi dog flere detaljer fra forfatterens opvækst, og det kan derfor være en fordel at læse begge bøger. Romanen er dog knap så tilgængelig som forgængeren, da den er mere kompleks og på et højere niveau.

Lektørudtalelse

Af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

Litteratursiden.dk [online]

Af

Ann Luther Torp

2017-07-26

Berlingske tidende

Af

Per Krogh Hansen

d. 15. apr. 2017

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 17. mar. 2017

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 4. apr. 2017

Information

Af

Kristin Vego

d. 15. jul. 2017


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2019

Bog

2017