Gå til indholdVoksenværk : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

227 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Tennisspilleren Pierre kæmper for at bevare forholdet til sin kæreste, som ikke trives i kolde København. Pierre skal bare lige vinde en sidste turnering, så kan de tage sydpå igen. Men det går ikke som planlagt, og Pierre må tage sit liv op til revision


Anmeldelser (2)


10. feb. 2017

Velskrevet udviklingshistorie med lige dele melankoli og glimt i øjet. For læsere af nyere danske romaner, og kan anbefales mandlige læsere omkring de 40 år.

Stinus Olesen (f. 1975) er uddannet fysioterapeut og har tidligere udgivet digtsamlingen Digte


og forskellige teaterstykker. Nærværende udgivelse er hans romandebut og første del af en planlagt trilogi om skæve eksistenser omkring København. Tennisspilleren Pierre som en gang var et stort talent er på vej mod de 40 år og befinder sig i sit livs krise. Præget af afsavn og rodløshed kæmper han for at bevare sit forhold til kunstnerkæresten Iben som ikke trives i kolde København. Pierre skal bare lige vinde en sidste turnering, så kan de tage sydpå igen. Men det går ikke som planlagt, og Pierre tvinges til at tage sit liv op til revisionStinus Olesen (f. 1975) er uddannet fysioterapeut og har tidligere udgivet digtsamlingen Digte og forskellige teaterstykker. Nærværende udgivelse er hans romandebut og første del af en planlagt trilogi om skæve eksistenser omkring København. Tennisspilleren Pierre som en gang var et stort talent er på vej mod de 40 år og befinder sig i sit livs krise. Præget af afsavn og rodløshed kæmper han for at bevare sit forhold til kunstnerkæresten Iben som ikke trives i kolde København. Pierre skal bare lige vinde en sidste turnering, så kan de tage sydpå igen. Men det går ikke som planlagt, og Pierre tvinges til at tage sit liv op til revision.

Vedkommende historie om endeligt at blive voksen og finde sig selv. Portrættet af den søgende og i grunden sympatiske Pierre er godt tegnet, og selve persongalleriet inkluderer et mylder af skæve nærmest absurde eksistenser, som tilføjer masser af humor til historien. En humor som på fornem vis komplementerer bogens generelle eftertænksomme tone. Den er let at gå til og er sprogligt en fryd at læse.

Tematisk og stilmæssigt lægger bogen sig op af forfattere som Kim Fupz Aakeson, Dennis Gade Kofod og Benn Q. Holm.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Standart

Af

Victor Ovesen

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017

Lydbog (net)

2017