Gå til indholdVølvens vej - misteltenen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

403 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


Andet bind i en storslået episk fortælling om den unge vølve-kvinde Snehild Gråulv og hendes rejse mod magtens tinde, runekraft og gudernes gunst i jernalderens Danmark. For læsere af stærke kvindeskildringer og historiske romaner med et mytisk tvist


Anmeldelser (9)


26. aug. 2022

Andet bind i en storslået episk fortælling om den unge vølve-kvinde Snehild Gråulv og hendes rejse mod magtens tinde, runekraft og gudernes gunst i jernalderens Danmark. For læsere af stærke kvindeskildringer og historiske romaner med et mytisk tvist.

I kongsgården går livet videre efter Thormods død og Berghilds flugt. Dog er Aslak forfulgt af onde drømme og hans styre bliver mere og mere magtbegærligt og brutalt. Ragnfrid har heller ikke glemt sit had og jalousi og ønsker at skille sig af med sin rival en gang for alle, så Snehild må slås på alle fronter for at beskytte sig selv og sin by. Da Ragnfrid kaster onde runer på hende, bliver hun imidlertid tvunget til at drage til goden Faxe og derefter videre til Helheim for at lære runernes kunst. Men den som bekæmper uhyrer, skal passe på ikke selv at blive til et undervejs, og spørgsmålet er om Snehild har viljen til at gøre det, som skal til. Første del er Vølvens vej - Snehild


I kongsgården går livet videre efter Thormods død og Berghilds flugt. Dog er Aslak forfulgt af onde drømme og hans styre bliver mere og mere magtbegærligt og brutalt. Ragnfrid har heller ikke glemt sit had og jalousi og ønsker at skille sig af med sin rival en gang for alle, så Snehild må slås på alle fronter for at beskytte sig selv og sin by. Da Ragnfrid kaster onde runer på hende, bliver hun imidlertid tvunget til at drage til goden Faxe og derefter videre til Helheim for at lære runernes kunst. Men den som bekæmper uhyrer, skal passe på ikke selv at blive til et undervejs, og spørgsmålet er om Snehild har viljen til at gøre det, som skal til. Første del er Vølvens vej - Snehild.

Spændende, velskrevet og medrivende fortælling om magtbegær, ære, kærlighed, jalousi og had. Sproget er poetisk og billedskabende, med kvad og syner vævet ind i fortællingen. Den nordiske mytologi er i fokus, når Snehild taler med dværge, mytiske væsner og guder, men frem for alt er det historien om en stærk kvinde, der tager skæbnen i egen hånd.

Serien om ravneringene<t>52367891 Odinsbarn<t> har samme fokus på mytologi og kvindeskæbner. Folkvi i Jeg hedder Folkví


har også en tæt kontakt til gudernes verdenSerien om ravneringene<t>52367891 Odinsbarn<t> har samme fokus på mytologi og kvindeskæbner. Folkvi i Jeg hedder Folkví har også en tæt kontakt til gudernes verden.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2022-08-31

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2022-09-14

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 3. sep. 2022

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 5. sep. 2022

Politiken

Af

Liselotte Wiemer

d. 6. sep. 2022

Kristeligt dagblad

Af

Damián Arguimbau

d. 31. aug. 2022

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 2. sep. 2022

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 2. sep. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Ebog

2022