Gå til indholdVladimir Lenin


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

150 sider

Udgivet

2017

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om Lenins (1870-1924) tanker og teorier vedrørende revolution, stat, imperialisme, kapitalisme og proletariat


Anmeldelser (3)


30. okt. 2017

I serien "Statskundskabens klassikere" er her en biografi om den sovjetiske statsleder Vladimir Lenin (1870-1924). For dig som læser biografier om politikere på akademisk niveau.

"Vladimir Iljitj Uljanov (fra 1902 kendt som Lenin) blev den førende skikkelse i den russiske revolution og Sovjetunionens første år samt teoretisk og praktisk vejviser for kommunistiske og antiimperialistiske bevægelser verden over." Sådan starter kapitlet "Liv og værk" i denne biografi som har 7 hovedkapitler. Kapitlerne har overskrifterne: "Liv og værk", "Lenin som politisk teoretiker", "Revolution", "Parti", "Stat", "Imperialisme" og Efterliv". I sidstnævnte kapitel spørger Bertel Nygaard bl.a.: "Er Lenin aktuel". Selve biografien om Lenin, hans tanker og hans betydning, udgør bogens første 100 sider. Bogens resterende sider rummer et udvalg af Lenins egne tekster. Det er fx "Om arbejderbevægelsens forening med socialismen", "Om proletariatets diktatur og kommunismen" og "Om nationernes selvbestemmelsesret". Bertel Nygaard er lektor, ph.d. ved Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Han har fx også skrevet Det røde spøgelse


"Vladimir Iljitj Uljanov (fra 1902 kendt som Lenin) blev den førende skikkelse i den russiske revolution og Sovjetunionens første år samt teoretisk og praktisk vejviser for kommunistiske og antiimperialistiske bevægelser verden over." Sådan starter kapitlet "Liv og værk" i denne biografi som har 7 hovedkapitler. Kapitlerne har overskrifterne: "Liv og værk", "Lenin som politisk teoretiker", "Revolution", "Parti", "Stat", "Imperialisme" og Efterliv". I sidstnævnte kapitel spørger Bertel Nygaard bl.a.: "Er Lenin aktuel". Selve biografien om Lenin, hans tanker og hans betydning, udgør bogens første 100 sider. Bogens resterende sider rummer et udvalg af Lenins egne tekster. Det er fx "Om arbejderbevægelsens forening med socialismen", "Om proletariatets diktatur og kommunismen" og "Om nationernes selvbestemmelsesret". Bertel Nygaard er lektor, ph.d. ved Institut for Kultur og Samfund ved Aarhus Universitet. Han har fx også skrevet Det røde spøgelse.

Akademisk vægtig biografi, der er svær at læse, hvis man ikke lige kan hitte de marxistiske grundbegreber frem af hukommelsen.

En traditionel biografi om Lenin


Niklas Luhmann


er fx . I samme forlagsserie findes fx Niklas LuhmannEn traditionel biografi om Lenin er fx Lenin. I samme forlagsserie findes fx En traditionel biografi om Lenin er fx Lenin. I samme forlagsserie findes fx Niklas Luhmann.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Arbejderhistorie

Af

Aksel V. Carlsen

2018, nr. 2

Information

Af

Franke Bech Lassen

d. 9. dec. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017