Gå til indhold



Bøger / skønlitteratur / roman

Vinterland : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

463 sider

Udgivet

2020

Ophav

Kim Faber



(forfatter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, romaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. København er blevet udsat for et terrorangreb. Alt mandskab indkaldes bortset fra den rutinerede politikommissær Martin Juncker, som er blevet degraderet til at gøre tjeneste i en sjællandsk provinsby. Han får dog travlt da fundet af en myrdet mand, trækker tråde til en nynazistisk gruppe og måske til terrorangrebet


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2019

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 1. mar. 2019

Spændende krimidebut som byder på solid underholdning og et særdeles neglebidende plot, veludtænkt af to garvede krimireportere. For læsere af gode lettilgængelige politiromaner sat i et genkendeligt og realistisk miljø.

Debutudgivelse fra ægteparret Janni Petersen (kendt som bl.a. studievært og krimireporter på TV2) og Kim Faber (journalist ved Politiken). Et København indhyllet i kulde er blevet udsat for et terrorangreb med mange omkomne. Alt disponibelt mandskab indkaldes, bortset fra den rutinerede politikommissær Martin Juncker, som er blevet degraderet til at gøre tjeneste i den lille sjællandsk provinsby Sandsted. Han får dog hurtigt travlt, da fundet af en lokal myrdet mand trækker tråde til en ekstrem voldelig nynazistisk gruppe. I København arbejder Junckers tidligere makker Signe Kristiansen hårdt med opklaringen af terrorangrebet, og da hun modtager et anonymt tip, trækkes efterforskningen pludselig i retning af mordet i Sandsted.

Traditionelt opbygget krimi/thriller, med en persontegning fyldt med klichéer. Til gengæld er historien både godt udtænkt og sikkert eksekveret, og man mærker tydeligt forfatternes mangeårige erfaringer som kriminalreportere idet plottet er både realistisk og fængende. Bogen er let at læse og holder et godt flow indtil sidste side.

Det er paralleller til søskendeparret Hammers serie om Konrad Simonsen, Jakob Melanders serie om Lars Winkler, og Jesper Steins om Axel Steen.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 28. mar. 2019

Journalistparret Kim Faber og Janni Pedersen har skruet en rigtig god krimi sammen om terror og ondskab. Ved et bombeangreb på et julemarked i det indre København mister 19 personer livet, og politiet...


Litteratursiden.dk [online]

d. 28. mar. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 28. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 21. jul. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. jul. 2019


Politiken

d. 21. mar. 2019

af

af

Tonny Vorm

d. 21. mar. 2019


Berlingske tidende

d. 29. mar. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 29. mar. 2019


Weekendavisen

d. 5. apr. 2019

af

af

Lars Bukdahl

d. 5. apr. 2019



Informationer og udgaver

2020

Bog

Kim Faber

Politiken, 4. udgave

2019

Bog

Kim Faber

Politiken, 3. udgave

2019

Bog

Kim Faber

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2019

Bog

Kim Faber

Politiken, 1. udgave

2019

Ebog

Kim Faber

Politiken, 1. E-bogs-udgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Dan Schlosser

Politiken

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Dan Schlosser

Politiken

2021

Punktskrift

Kim Faber

Nota