Bøger / faglitteratur / tv-analyser

Vinteren kommer : en fordybelsesbog for Game of Thrones-fans


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
175 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
tv-analyser, analyser

Beskrivelse


Filmanalytisk bog om de første fem sæsoner af tv-serien "Game of Thrones" skabt af David Benioff og D. B. Weiss, der bygger på bøger af George R. R. Martin. Handler om genre, temaer og karakterer i "Game of Thrones".

Indhold

Hvem, hvad, hvor i Westeros og omegn ; Realisme og fantasy ; Den feudale uorden ; Mellem himmel og jord ; På studietur med filosofferne ; Incest, patriarkat, køn ; Daenerys Targaryen og friheden ; Tyrion Lannister - en menneskelig helt ; Børnene, der drog ud for at komme hjem ; Fantasy, Game of Thrones og tv-seeren ; Hvad nu, Westeros?


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. apr. 2016

Fremragende filmanalytisk fordybelsesbog til dedikerede "Game of Thrones-fans" om de første fem sæsoner af den populære tv-serie.

Filmanalytisk bog om tv-serien "Game of Thrones", der bygger på bøger af Georg R.R. Martin. Vi befinder os i et middelalder-fantasy univers, hvor forskellige slægter kæmper om magten og "Jerntronen". Steen Beck skriver bl.a. om sin bog: at den "handler om genre, temaer og karakterer i "Game of Thrones". "Jeg analyserer fortælling i et fiktions- og genreanalytisk perspektiv, og jeg interesserer mig her særligt for de tilværelsesanskuelser og filosofiske positioner som finder vej til fortællinger og dens personer." Bogen er i 11 kapitler. Overskrifterne er fx "Hvem, hvad, hvor i Westeros og omegn", "Incest, patriarkat, køn", "Daenerys Targaryen og friheden", "Tyrion Lannister - en menneskelig helt", "Fantasy, Game of Thrones og tv-seeren" og "Hvad nu, Westeros?" Steen Beck skriver bl.a. "Vi må vente et par år endnu med at se, hvordan Games of Thrones ender. Vi håber på en happy end og frygter muligvis en tragisk slutning.".

"We know nothing..." Sådan slutter Steen Beck bogen. Og det har han ret i. Jeg er som mange andre fan af serien, og venter spændt på sæson 6. Steen Beck forener underholdende og velskrivende sin akademiske viden med en tydelig entusiasme som fan.

Unik dansk bog om Game of Thrones. En engelsk bog er fx Inside HBO's Game of thrones.Informationer og udgaver