Bøger / faglitteratur / fotografier

Vingesus : Vejlerne i glimt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
287 sider: alle illustrerede i farver (1 dvd-video) ; 25×28 cm
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
fotografier, billedværker

Beskrivelse


Fotografier fra det nordjyske naturområde Vejlerne, der giver et billede af det særegne landskab med mange karakteristiske arter indenfor både flora og fauna. Med ledsagende tekster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2016

af

af

Per Månson

d. 9. aug. 2016

Hovedsageligt et billedværk fra det nordjyske naturområde Vejlerne, med landskaber, flora og fauna, samt ledsagende tekster om forskellige relevante emner. For naturinteresserede og turister i det nordjyske.

Forfatterne og fotograferne er bosat i Vejlerne, hvor de sammen driver firmaet Vejlerguider, der afholder ture og fotokurser. Bogen er opdelt i en række kapitler om fx enkeltarter eller årstider, der efterfølges af en lang række fotos. Tilsammen gives et billede af det særegne landskab med mange karakteristiske arter indenfor både flora og fauna.

En meget smuk bog, der giver inspiration til flere besøg i vådområderne mellem Thisted og Fjerritslev. Fotografierne er af meget høj kvalitet, der formår at gengive mange forskellige stemninger.

Vejlerne er hovedsageligt beskrevet i en række forskningsrapporter, men statusudgivelsen Vejlernes natur findes på en del folkebiblioteker og er en gennemgang af stort set alle plante- og dyrearter i reservatet.


Jæger

Årg. 26, nr. 2 (2017)

af

af

Maria Metzger

Årg. 26, nr. 2 (2017)