Gå til indholdVindharpebyggeren : et essay om William Heinesens prosa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

48 sider

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Anmeldelser (1)


25. feb. 2020

Kortfattet gennemgang af William Heinesens forfatterskab, som kan anvendes af opgaveskrivere på ungdomsuddannelser og opefter eller andre, der ønsker et ultrakort rids af forfatterskabet.

Den tidligere lektor har i 1970'erne skrevet speciale om William Heinesen. Her gennemgår han meget kort William Heinesens prosa, romaner og noveller, fra debutromanen Blæsende gry


Laterna magica


fra 1934 til hans sidste værk Laterna magica fra 1985. Kapitlerne består af et kort referat, enkelte citater, en kort karakteristik af værket og i meget begrænset omfang en analyse. Afsluttes med kort litteraturlisteDen tidligere lektor har i 1970'erne skrevet speciale om William Heinesen. Her gennemgår han meget kort William Heinesens prosa, romaner og noveller, fra debutromanen Blæsende gry fra 1934 til hans sidste værk fra 1985. Kapitlerne består af et kort referat, enkelte citater, en kort karakteristik af værket og i meget begrænset omfang en analyse. Afsluttes med kort litteraturlisteDen tidligere lektor har i 1970'erne skrevet speciale om William Heinesen. Her gennemgår han meget kort William Heinesens prosa, romaner og noveller, fra debutromanen Blæsende gry fra 1934 til hans sidste værk Laterna magica fra 1985. Kapitlerne består af et kort referat, enkelte citater, en kort karakteristik af værket og i meget begrænset omfang en analyse. Afsluttes med kort litteraturliste.

Forfatteren kalder selv bogen for et essay, og den er da også så kortfattet, at man kun lige når at snuse til forfatterskabet. Sprogligt er den meget slavisk beskrivende, lidt opremsende uden megen spændstighed og vitalitet. Dens summariske karakter gør anvendelsesmulighederne begrænsede.

Mellem middelalder og modernitet


Godheds ubændige vælde


gennemgår langt mere grundigt forfatterskabet, mens Godheds ubændige vælde beskriver mennesket og kunstneren fra en personlig vinkel. Den aktuelle bog kan kvalitetsmæssigt ikke måle sig med den tidligere litteratur om forfatterskabetMellem middelalder og modernitet gennemgår langt mere grundigt forfatterskabet, mens beskriver mennesket og kunstneren fra en personlig vinkel. Den aktuelle bog kan kvalitetsmæssigt ikke måle sig med den tidligere litteratur om forfatterskabetMellem middelalder og modernitet gennemgår langt mere grundigt forfatterskabet, mens Godheds ubændige vælde beskriver mennesket og kunstneren fra en personlig vinkel. Den aktuelle bog kan kvalitetsmæssigt ikke måle sig med den tidligere litteratur om forfatterskabet.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer


Informationer og udgaver

Bog

2019