Gå til indholdVindens port


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

447 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2021


Anmeldelser (6)


15. okt. 2021

I mange år er livet godt på klippefæstningen Al-Qalat i Andalusien med kun få sammenstød med kristne, men Alfonso XI's hærs belejring truer det lille muslimske samfund. Til læsere af farverige historiske romaner.

Ibrahim Banu Said er en retfærdig og vidende borgherre, som indbyder til samhandel med kristne og jøder, og som har en jødisk ven. På vej hjem fra sin pilgrimsfærd til Mekka får han besked om, at hans eneste søn er død. Han sørger dybt, men finder trøst sammen med sine tre hustruer og i arbejdet med sine elskede heste. Romanen, der springer i tid, fortæller Ibrahims barndomshistorie, og om dagliglivet på Al-Qalat, frem til den langvarige belejring, som sætter borgherren og indbyggerne på klippeborgen under stort pres. Dette er Anne-Cathrine Riebnitzskys sjette roman.

Middelalderhistorien er en medrivende fortælling om et muslimsk samfund, deres hverdag og skikke og konflikterne med de kristne i Andalusien inden den endelige uddrivelse fra Sydspanien. Den er guf for læsere, der holder af stemningsmættede historiske romaner med et spændende persongalleri.

Romanen Det Andalusiske Hus


Fatimas hånd


: (mémorium) spænder over 400 år fra maurernes uddrivelse fra Sydspanien til nutidens Algeriet. Ildefonso Falcones Fatimas hånd er en medrivende historisk roman om sammenstød mellem to kulturer i 1500-tallets BarcelonaRomanen Det Andalusiske Hus : (mémorium) spænder over 400 år fra maurernes uddrivelse fra Sydspanien til nutidens Algeriet. Ildefonso Falcones er en medrivende historisk roman om sammenstød mellem to kulturer i 1500-tallets BarcelonaRomanen Det Andalusiske Hus : (mémorium) spænder over 400 år fra maurernes uddrivelse fra Sydspanien til nutidens Algeriet. Ildefonso Falcones Fatimas hånd er en medrivende historisk roman om sammenstød mellem to kulturer i 1500-tallets Barcelona.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2021-10-22

Kristeligt dagblad

Af

Maria Sjøqvist

d. 26. okt. 2021

Politiken

Af

Bjørn Bredal

d. 30. okt. 2021

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 16. okt. 2021

Weekendavisen

Af

Lasse Winther Jensen

d. 15. okt. 2021


Informationer og udgaver

Punktskrift

2023

Bog

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Ebog

2021