Gå til indholdVinden blæser hvorhen den vil : erindringssamtaler med Poul Hoffmann


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


af Helge Hoffmann.

Poul Hoffmanns (f. 1928) samtaler med sin søn om sit liv og forfatterskab og lange kamp for kristendommens sandhed


Anmeldelser (2)


3. jun. 2013

Målgruppen skal findes blandt de trofaste læsere af Hoffmanns kristne historiske romaner, der vil lære forfatteren bag nærmere at kende, og blandt læsere der deler Hoffmanns fundamentalistiske kristne livssyn.

Et portræt af forfatteren Poul Hoffmann gennem seks samtaler med sønnen Helge Hofmann, om et langt liv fuldt af mennesker og gøremål. Samtalerne springer i tid og emner, men når godt rundt om forfatterskabet og dets inspirationskilder, og om det lange aktive liv Poul Hoffmann og hustruen, oversætteren Kirsten Hoffmann, har haft, og de personer de har mødt på kirkens højrefløj og i de karismatiske bevægelser. I samtalerne vender Poul Hoffmann sig mod herlighedsteologien og mod kirken der indretter sig efter tidsåndens skiftende luner og ikke tør fortælle, at menneskene er fortabte syndere der behøver frelsen i Kristus for at bestå for Gud i dommen, og han giver udtryk for sin faste tro på Jesu snarlige genkomst, hvor han vil gøre ende på synd og død og djævel til evig tid. Illustreret med hovedsageligt private fotos.

Poul Hoffmann er også portrætteret i festskriftet i anledning af hans 70-års-fødselsdag Sandheden tro i kærlighed, 1998.

I samtaler med sønnen Helge ser forfatteren Poul Hoffmann tilbage på sit lange liv som forfatter til især kristne historiske romaner, og ikke mindst på kampe han har ført og personer han har mødt som en aktiv, bibeltro, kristen stridsmand.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Kristeligt dagblad

Af

Grymer Claus

d. 19. jun. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013