Gå til indholdViljen til at lede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

307 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Anders Fogh Rasmussens (f. 1953) personlige stillingtagen til det amerikanske præsidentvalg og de svære politiske beslutninger i sin tid som statsminister og om møderne med George W. Bush, Tony Blair og Barack Obama med historiske paralleller til Truman, Kennedy og Reagan


Anmeldelser (6)


5. okt. 2016

Anders Fogh Rasmussen analyserer den geopolitiske situation og kommer med indspark til debatten op til præsidentvalget i USA i 2016. Bogen kan læses af alle med interesse for international politik.

Tidligere statsminister og NATO generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen har udgivet denne bog op til præsidentvalget i USA 2016. Fogh appellerer til det amerikanske folk om at vælge en præsident, der vil være orienteret ud mod verden, fremfor at lukke sig om sig selv. Han argumenterer for, hvad der sker, når USA trækker sig fra at deltage i internationale konflikter. Anders Fogh beretter om sine sværeste beslutninger som statsminister: at gå ind i krigen i henholdsvis Irak og Afghanistan. Han fortæller om sine beslutninger under Muhammed krisen. Fogh Rasmussen kommer med anekdoter omkring sine møder med store ledere som George W. Bush, Tony Blair og Barack Obama. Fogh mener at verden har brug for USA som politibetjent, og hvordan forholdet mellem USA og Danmark har udviklet sig. Han fortæller om sin egen fascination af USA og amerikansk politik, der blev vakt i en ung alder.

En personlig stillingtagen til det amerikanske præsidentvalg og de svære politiske beslutninger i sin tid som statsminister. Især retfærdiggørelsen af hans stålsatte beslutning omkring Irak-krigen kan bringe en debat i gang.

Hvor står Danmark nu?


beskriver forholdet mellem Danmark og USA, men også en række andre lande i verdenHvor står Danmark nu? beskriver forholdet mellem Danmark og USA, men også en række andre lande i verden.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Udenrigs

Af

Birthe Hansen

2016, nr. 3

Politiken

Af

Jakob Nielsen

d. 27. okt. 2016

Jyllands-posten

Af

Jette Elbæk Maressa

d. 23. okt. 2016

Berlingske tidende

Af

Bent Winther

d. 7. okt. 2016

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 47, nr. 31 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016