Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vildveje

Del 1 af Blodets bånd

Beskrivelse


17-årige Alice møder under dramatiske omstændigheder den 24-årige karismatiske og charmerende Jack. Der er noget specielt ved Jack, som hun ikke kan forklare. Men da hun møder Jacks bror, Peter, bliver hun i endnu højere grad tiltrukket af denne, selvom han tilsyneladende ikke bryder sig om hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 24. jan. 2013

Første bind i en ny serie inden for genren dark fantasy. Denne bog henvender sig hovedsageligt til piger fra 13 år. Den lidt kliché-agtige forside viser tydeligt, hvad indholdet går ud på. Svævende over en storbys dystre skyline ses det unge pars smukke ansigter i douce, romantisk belysning - lige før de svulmende læber mødes i et henført kys. Henover billedet ses bogens titel i rød, bloddryppende stiliseret "gotisk" skrift.

Det er forfatterens første udgivelse på dansk. Den 17-årige Alice møder den 24-årige flotte, karismatiske Jack under ret specielle omstændigheder, hvor Jack redder Alice og hendes veninde fra at blive overfaldet af en flok bøller. Jack er anderledes end andre unge fyre og har en enorm tiltrækningskraft på sine omgivelser. Da Alice træffer Jacks bror, Peter bliver hun også meget indtaget i ham, skønt han virker afvisende. Bogen er skrevet i et letflydende, moderne og ungdommeligt sprog, der helt sikkert vil appellere til teenage-læserne.

Denne bogs læsere vil også synes om Tusmørke-serien af Stephenie Meyer, hvor heltinden også er forelsket i to fyre. Bogen tilføjer ikke genren noget nyt, men er blot et supplement til det efterhånden store udbud af dark romance. Bogen er ret uvoldelig og ublodig sammenlignet med de øvrige vampyrbøger.

En udmærket start på en ny vampyr-serie. Den indeholder både spænding, romantiske intriger og et persongalleri, som læserne vil kunne identificere sig med. Ikke nogen litterær fornyelse - men en effektiv thriller.