Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vildført : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

347 sider

Udgivet

2019

Ophav

Anna Jansson(forfatter)

John Jensen(oversætter)

Louise Østergaard(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. En ondskabsfuld morder hærger i Visby og Kriminalinspektør Maria Wern og hendes kollegaer kæmper for at fange ham - men han lader til hele tiden at være et skridt foran


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2019

af

af

Iben Jakobsen

d. 11. feb. 2019

Kriminalinspektør Maria Wern og hendes kollegaer i Visby kommer på overarbejde i to modbydelige mordsager. Til krimilæsere, der foretrækker et mere mageligt tempo.

"Vildført" og "Alkymiens evige ild" er to nye bøger i serien om Kriminalinspektør Maria Wern. Maria Wern er desuden kendt fra TV. I "Vildført" jages en morder, der hele tiden er et skridt foran. Flere af ofrene og de indblandede er naboer, og på banen kommer også kriminaltekniker Erika Lund og hendes kæreste, lægen Anders Ahlström. I "Alkymiens evige ild" forsvinder glaskunstneren Justus Hartman - politichef Tomas Hartmans onkel. Tomas må imidlertid sygemeldes på ubestemt tid, og Maria Wern og kollegaerne overtager efterforskningen, der snart tynges af flere og flere lig, mens Marias kontrollerende ekskæreste overtager rollen som midlertidig politichef.

Historierne er interessante, men tynges af en del detaljer og snak og de omfattende persongalleriers indre monologer. Spændingsniveauet er ganske lavt, og krimierne er mere for hyggelæsere end for hardcore krimifans. Begge bøger slutter med adskillige uafklarede spørgsmål (nogle fra den ene bog besvares dog i den anden) og man sidder med følelsen af, at sagen ikke bliver opklaret fyldestgørende.

Af andre svenske krimier er oplagt at nævne forfatter som fx Camilla Läckberg, Viceca Steen og Mari Jungstedt. Fans af Janssons kunne også være interesserede i Elly Griffiths krimiserie.Informationer og udgaver

2019

Bog

Anna Jansson

People'sPress, 1. udgave