Gå til indholdVild verden : fremtidens føde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

233 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Forfatteren peger på nye retninger for fremtidens fødevareproduktion, herunder nye dyrkningsmetoder og mere udnyttelse af ikke-kulturplanter, der vil gøre det muligt at brødføde en verden med 9 milliarder mennesker uden en klimakatastrofe til følge


Anmeldelser (7)


4. nov. 2010

Hvis man interesserer sig for temaet fremtidens fødevarer og miljøproblematikker, så vil denne bog muligvis være interessant læsning.

Dette er forfatterens 25. bog med et tema om fremtidens fødevarer, som her er vild føde. T.N. indleder med et langt kapitel om sit besøg på Restaurant Noma, og hans fuldstændig himmelske smagsoplevelse. Han causerer på humoristisk vis vidt og bredt om begrebet vild føde - friske råvarer. Herefter tager han fødevareproduktionen til debat. T.N. mener Danmark har et udpint, konkurstruet landbrug. Der er ingen folkelig opbakning, miljømæssig bæredygtighed og glæde. Det gamle landbrugs integration af landskab, beboelse og madproduktion i velfungerende landsbyer, er afløst af økologisk set uholdbare industrielle marker og koncentrationslejre til dyreavl m.m. T.N. kommer vidt omkring i sine betragtninger, og han sætter tingene på spidsen og provokerer. Han har en underfundig tone. Der er ikke tvivl om, at han mener, vi skal tilbage til "learn to be wild" igen, så vi kan gavne både kloden og vores maver med naturlig mad, som Noma i København er så kendt for.

Der er adskillige bøger om mad og miljø, men ikke om vild føde som fremtidens fødevareproduktion.

En interessant debatskabende bog, om fremtidens fødevareproduktion til hele verden. Det er også en bog, der vil provokere. Måske går der efter min mening, lidt meget pop i den. For mig er det en spøjs blanding af causeri om emnet og samtidig et seriøst bud på fremtidens fødevarerindustri.

Lektørudtalelse

Af

Mette Fersum

Global økologi

Af

Claus Wilhelmsen

Årg. 18, nr. 1 (2011)

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 18. dec. 2010

Berlingske tidende

Af

Lars Henrik Aagaard

d. 12. nov. 2010

Weekendavisen

Af

Heidi Laura

d. 12. nov. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Søren Hindsholm

2010-11-11

Praktisk økologi

Af

Veronica Bay

Årg. 31, nr. 2 (2011)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Ebog

2019

Bog

2010