Gå til indholdVild med genbrug


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

95 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Skuespillerne Lars Ranthe og Bodil Jørgensen, smykkedesigner Anders Forup og stylist Mette Helena Rasmussen viser deres bedste genbrugsfund og fortæller om at bo med ting, som andre har brugt før dem. Sanne Løndahl Farup inviterer læseren indenfor i sin butik, der sælger vintagemøbler, og forsker Kristian Handberg forklarer, hvordan genbrug forbinder historien med nutiden


Anmeldelser (1)


3. jun. 2016

Bogen tager os med på besøg hos fire danskere, der har indrettet sig med genbrugte møbler og genstande. Desuden møder vi en butiksindehaver og en forsker, som kommer med deres vinkel på genbrug. For alle med interesse i genbrug og indretning.

Bogens forfattere har besøgt Mette Helena Rasmussen (billedkunstner og ejer af butikken Retro Vila), Lars Ranthe (skuespiller), Bodil Jørgensen (skuespiller) og Anders Forup (smykkedesigner og ejer af butikken Lokal). De har alle på forskellige måder indrettet deres hjem med retromøbler og genbrugsgenstande i varierende grad. Nogle har haft genbrugstanken og forholdet til klassiske møbler med fra barndommen, og for nogle er det genstandenes historie, der er vigtig. Bogen indeholder også to interviews med henholdsvis Sanne Løndahl Farup, indehaver af en butik der bl.a. sælger vintagemøbler, og med forskeren Kristian Handberg, der har skrevet en Ph.D. om retrotendenser, og som her kort fortæller om baggrunden for retro-begrebet og genbrugstanken. Bogen er illustreret med fotos.

En hyggelig og hurtig læst bog, der med sine mange fotos inspirerer til, hvordan man kan indrette sig med genbrug. Mere en inspirationsbog end en brugsbog.

Nordisk genbrugsstil


Retroguld


, 2015 af Rikke Larsen og Retroguld, 2015 af Louise Trillingsgaard handler også om genbrug, retrostilen og indretning, dog med lidt andre indgangsvinklerNordisk genbrugsstil, 2015 af Rikke Larsen og , 2015 af Louise Trillingsgaard handler også om genbrug, retrostilen og indretning, dog med lidt andre indgangsvinklerNordisk genbrugsstil, 2015 af Rikke Larsen og Retroguld, 2015 af Louise Trillingsgaard handler også om genbrug, retrostilen og indretning, dog med lidt andre indgangsvinkler.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun


Informationer og udgaver

Bog

2016