Bøger / skønlitteratur / digte

Vil Gud slå min sjæl ud i vandet som et æg : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
44 sider
Udgivet
2018
Genre og form
digte
Originaludgave
2018

Beskrivelse


Digte. Beskrivelse af et liv og en opvækst på landet i 1990'erne og 00'erne. Samspillet med naturen, et barns refleksioner og virkelighedsnære hændelser som forældrenes skilsmisse samt terrorangrebet i New York 11. september 2001 set og oplevet med et barns øjne.

Indhold

  • Dagen er en gul dag, en tør og støvet sommer

  • Du lagde hænderne sammen og spredte dem igen

  • En af pædagogerne holdt en hånd foran hendes øjne

  • Du kan godt huske at han aldrig så på én når man trådte

  • Sætter alle mine bamser langs sengens kant

  • Fødderne i sandet

  • Du kan godt huske hendes fødselsdag

  • Dette er jesu kristi onsdagssnegl, klistret på mine

  • Der brænder en hjerteformet plet i den solgule

  • Dagen er en grøn dag, en våd og vildtvoksende sommer

Se alle (35)

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 22. maj 2018

Forfatterens anden digtsamling, der kredser om barndomserindringerne fra en opvækst på landet, fortalt i en poetisk tone. For læsere af nyere dansk poesi med barndommen som tema.

Kasper Ralsted Jensens digtsamling er en tour de force udi en ung mands erindringer fra en opvækst i 90'erne og 00'erne. Digtene, eller tekststykkerne, er fortalt skiftevis i 1. og 2. personsfortælling og kredser om temaer som vemod, sorg, savn, skilsmisse og frygten for at miste. Helt centralt står dog forholdet til forfatterens mormor og morfar, som man fornemmer har spillet en væsentlig rolle i forfatterens opvækst. Foruden netop bedsteforældrene og andre navngivne familiemedlemmer og venner, er det i særlig grad naturen der synes at tjene som inspiration hos den lille dreng der fortæller om sin opvækst via forfatteren. Bogen er fyldt med beskrivelser af et liv og en opvækst på landet og også forfatterens forhold til sin hest Dutfred er en del af digtenes omdrejningspunkt, ligesom mere virkelighedsnære hændelser som forældrenes skilsmisse samt terrorangrebet i New York 11. september 2001 beskrives set og oplevet med et barns øjne.

Forfatteren skriver godt og vedkommende. Det poetiske billedsprog og den fine brug af metaforer virker meget velovervejet og bevægende.

Forfatterens debut FeberdrengJeg er stadig væk er en oplagt sammenligning. Ligeledes Frank Kjørups Jeg er stadig væk, der også har bl.a. erindring og natur som omdrejningspunktForfatterens debut Feberdreng er en oplagt sammenligning. Ligeledes Frank Kjørups , der også har bl.a. erindring og natur som omdrejningspunkt.