Gå til indholdFilm / fiktion / tv-serier

Vikings. Disc 1


Detaljer

Seneste udgave, dvd


Omfang

1 dvd-video

Udgivet

2013

Sprog

Engelsk tale , synkronisering på Fransk, Spansk , Undertekster på Engelsk, Fransk og andre sprog

Genre og formtv-serier
Ophav

Michael Hirst(ophav)
Målgruppe
Tilladt for børn over 15 år
Tilladt for børn over 15 år

Beskrivelse


Den unge viking Ragnar Lothbrok realiserer i 700-tallet sine drømme og drager mod Jarlens ønsker mod vest for at finde nye rigdomme sammen med sin bror Rollo. Hans succes og kamp for nye mål skaber konflikter og en ny retning for vikingerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2013

af

af

Frans Rasmussen

d. 29. nov. 2013

Denne store tv-serie skildrer et stykke nordisk historie og har ud over appel til alle med hang til adventure særlig interesse for alle, der vil have indsigt i vikingernes historie. Fra 15 år.

Den canadisk-irsk producerede serie, hvis første sæson er i 9 dele, er inspireret af fortællingerne om den legendariske, nordiske viking Ragnar Lothbrok. Vi er i år 793 og bonden Ragnar er med på lidet udbytterige plyndringstogter mod øst. Mens han træner sin søn Bjørn til kamp, drømmer han om noget større. Nemlig at drage mod vest mod det ukendte land, som rygterne fortæller om. Men Jarlen Haraldsson er svær at overtale. Egenrådig tager han på et af Flokis skibe, der er bygget til langfart, sammen med bl.a. broderen Rollo mod England og finder i et kloster i Lindisfarne de skatte han drømte om. Men Jarlen, der er magthaveren, er stadig ikke overbevist og nye konflikter venter.

Serien er et historisk drama og er sammenlignelig med fx Rome, Jeg, Claudius og især visuelt med Game of thrones. Vikingernes liv er ikke ofte skildret på film, men serien er mere overbevisende end det danske forsøg med Den sidste viking.

Det er en billedmæssig flot serie, der er i orden mht. produktionen. Men først og fremmest er den mere autentisk og realistisk end mange historiske dramaer, og personerne skildres med kompleksitet. Skønt Ragnar er en sagnfigur, får han liv gennem denne fremragende serie, og gennem ham skildres et stykke historie, hvor ny og gammel tid brydes og nye mål søges nået.Informationer og udgaver

2013

Blu-ray (Disc 1)

Sæson 1

SF Film

2013

Dvd (Disc 1)

Sæson 1

SF Film