Gå til indholdVikingernes verden : de drabelige sagaer og tapre vikingers århundreder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

80 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Anmeldelser (1)


9. jan. 2014

Bogens tekst egner sig til elever i udskolingen, hvor de tidligere bør havde gennemgået perioden. Den kan derfor bruges til repetition, hvis eleverne skal opleve en anden synsvinkel end den dansk-nordiske eller som inspiration, hvis de skal finde et emne at fordybe sig i. Mellemtrinnet vil kunne erhverve sig viden ved en kombination af tekst og billedlæsning. Børn i indskolingen vil få en god oplevelse ved at kigge billeder og gyse lidt en gang imellem. Den kan også underholde i fritiden.

Vikingernes historie beskrevet fortrinsvis fra en britisk synsvinkel. Forfatteren ønsker at give et nuanceret billede af de uvelkomne gæster, der hærgede og plyndrede. Det lykkes fint. Vi hører både om opdagelsesrejsende, købmænd og dygtige håndværkere. Men krigersiden udelades bestemt ikke. Normannerne og kristendommen beskrives som enden på vikingerne. Det er en udfordrende tekst med lange ord , mange informationer og en del indskudte sætninger. Den er suppleret af tidslinjer og kort samt rigtig mange flotte og fascinerende illustrationer. Kan eleven ikke klare teksten, er der alligevel megen viden at hente.

Bortset fra besættelsen er der næppe en tidsalder, der er beskrevet bedre fx i Vild med vikinger og 100 ting du bør vide om vikinger. Denne bog skiller sig ud ved at ramme så bredt.

En informationsmættet bog, der kommer fint omkring emnet. Teksten er krævende, layoutet lækkert og bogen bør afløse bibliotekets ældre titler. Forsiden sikrer udlån.

Lektørudtalelse

Af

Mads Overmark


Informationer og udgaver

Bog

2014