Gå til indholdViking : ran, ild og sværd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

575 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2019


Anmeldelser (12)


13. sep. 2019

Bred fortælling om vikingetiden og Nordens fascinerende krigere. Historisk interesserede og vikingetidslæsere har en uforglemmelig læseoplevelse i vente.

Jeanette Varberg, arkæolog, museumsinspektør og forfatter til bl.a. Historien om Danmark. [Bind 1] giver i sit nye værk en bred indføring i vikingetiden, vikingetogterne og de vikinger, der satte spor i hele Europa i deres jagt efter rigdom og land. Bogen er inddelt i fire store dele og mange mindre afsnit og kommer omkring 800 års historie fra Romerrigets fald frem til det første korstog. Bogen bygger på hundredvis af kilder, fagfolks videnskabelige værker samt en række nye arkæologiske fund. Med litteraturliste, noter og alfabetisk indholdsregisterHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder


Jeanette Varberg, arkæolog, museumsinspektør og forfatter til bl.a. Historien om Danmark. [Bind 1] giver i sit nye værk en bred indføring i vikingetiden, vikingetogterne og de vikinger, der satte spor i hele Europa i deres jagt efter rigdom og land. Bogen er inddelt i fire store dele og mange mindre afsnit og kommer omkring 800 års historie fra Romerrigets fald frem til det første korstog. Bogen bygger på hundredvis af kilder, fagfolks videnskabelige værker samt en række nye arkæologiske fund. Med litteraturliste, noter og alfabetisk indholdsregister.

Storslået værk, som vil stå som et nyt hovedværk om vikingerne. Bogen er yderst velskrevet og gennemillustreret med flotte farvebilleder, og formidlingen er som altid hos Jeanette Varberg i særklasse. En utrolig spændende og lærerig bog, der giver nye indsigter i tiden og viden om Danmarks og Nordens udvikling, som med garanti vil fascinere både garvede og nye vikingetidslæsere.

Der findes et væld af bøger om vikingetiden, som ofte er bygget tematisk op efter emner som krig, håndværk og geografi, og her er gode oversigtsværker: Vikingernes liv og færden


Vikingernes verden


og Vikingernes verden. Varberg har modsat disse klippet temaerne op og sat dem ind i en sammenhængende kronologisk fortælling med fokus på historiens store linjerDer findes et væld af bøger om vikingetiden, som ofte er bygget tematisk op efter emner som krig, håndværk og geografi, og her er gode oversigtsværker: Vikingernes liv og færden og . Varberg har modsat disse klippet temaerne op og sat dem ind i en sammenhængende kronologisk fortælling med fokus på historiens store linjerDer findes et væld af bøger om vikingetiden, som ofte er bygget tematisk op efter emner som krig, håndværk og geografi, og her er gode oversigtsværker: Vikingernes liv og færden og Vikingernes verden. Varberg har modsat disse klippet temaerne op og sat dem ind i en sammenhængende kronologisk fortælling med fokus på historiens store linjer.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Poul Grooss

2019-11-20

Historie-online.dk [online]

Af

Benny Staal

2020-01-07

Kuml

Af

Søren M. Sindbæk

2020

Kristeligt dagblad

Af

Lars Hovbakke Sørensen

d. 10. sep. 2018

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 3. sep. 2019

Politiken

Af

Kristian Andersen (f. 1986-05-24)

d. 21. sep. 2019

Information

Af

Anita Brask Rasmussen

d. 4. okt. 2019

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 13. sep. 2019

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 52, nr. 4 (2019)

Religion

Af

Finn Stefánsson

2020, nr. 2

Historisk tidsskrift

Af

Thomas Kristian Heebøll-Holm

Bd. 122, h. 2 (2022)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019