Bøger / faglitteratur / bibliografier

Viking : ran, ild og sværd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
575 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
bibliografier

Beskrivelse


Bogen beskriver vikingernes historie gennem 800 år, fra Romerrigets fald og frem til det første korstog, og giver en bred indføring i vikingetiden, vikingetogterne og de vikinger der satte spor i hele Europa i deres jagt efter rigdom og land.

Indhold

Født af kaos (Ind i mørket ; Konstantinopel og krigerfolket fra stepperne ; De nordiske guder ; Invasionen af England ; En ny verdensorden ; Skandinaviens sagnkonger ; Med ni bukke og ni hingste) ; Nordens pirater (Stilhed før stormen ; Karl den Store ; Godfred (den Store) ; De første Irlandstogter ; Harald Klak ; Ludvig den Fromme, kærligheden og den frankiske borgerkrig ; Dem der blev hjemme ; De slavegjorte ; Ran, ild og sværd ; Brevet fra kejseren i Konstantinopel ; De fyldte havet med blodrøde fugle ; Tredagesslaget og Horik I's store nederlag ; Bjørn Jernsides og Hastings eventyrlige togt mod syd ; Mod østens rigdomme ; Den Store Hedenske Hær ; Karolingernes knæfald) ; Kampen om Hvidekrist (Mod fjerne horisonter ; Handlen på de russiske floder ; Vikingerne ved Volga ; Ragnhild og de glemte vikinger ; Vikingernes nye riger i vest ; Virkelighedens valkyrier ; Athelstan samler England ; Gorm den Mægtige og Nortmannia ; Ingvars møde med græsk ild ; Den tyske trussel ; Harald og Hvidekrist ; Kongens monumenter ; Birkas fald og Kiev-rigets skæbne ; Svend Tveskæg og tørsten efter sølv) ; Dragernes sidste dans over Nordsøen (Landnam ; Ethelred den Rådvilde - den uegnede konge ; Nordsøimperiets storhed og fald ; I øst gav de ørnen føde ; Det sidste slag ; Til Jerusalems porte ; Arven efter vikingerne)


Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2019

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 13. sep. 2019

Bred fortælling om vikingetiden og Nordens fascinerende krigere. Historisk interesserede og vikingetidslæsere har en uforglemmelig læseoplevelse i vente.

Jeanette Varberg, arkæolog, museumsinspektør og forfatter til bl.a. Historien om Danmark. [Bind 1] giver i sit nye værk en bred indføring i vikingetiden, vikingetogterne og de vikinger, der satte spor i hele Europa i deres jagt efter rigdom og land. Bogen er inddelt i fire store dele og mange mindre afsnit og kommer omkring 800 års historie fra Romerrigets fald frem til det første korstog. Bogen bygger på hundredvis af kilder, fagfolks videnskabelige værker samt en række nye arkæologiske fund. Med litteraturliste, noter og alfabetisk indholdsregisterHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder.

Storslået værk, som vil stå som et nyt hovedværk om vikingerne. Bogen er yderst velskrevet og gennemillustreret med flotte farvebilleder, og formidlingen er som altid hos Jeanette Varberg i særklasse. En utrolig spændende og lærerig bog, der giver nye indsigter i tiden og viden om Danmarks og Nordens udvikling, som med garanti vil fascinere både garvede og nye vikingetidslæsere.

Der findes et væld af bøger om vikingetiden, som ofte er bygget tematisk op efter emner som krig, håndværk og geografi, og her er gode oversigtsværker: Vikingernes liv og færdenVikingernes verden og Vikingernes verden. Varberg har modsat disse klippet temaerne op og sat dem ind i en sammenhængende kronologisk fortælling med fokus på historiens store linjerDer findes et væld af bøger om vikingetiden, som ofte er bygget tematisk op efter emner som krig, håndværk og geografi, og her er gode oversigtsværker: Vikingernes liv og færden og . Varberg har modsat disse klippet temaerne op og sat dem ind i en sammenhængende kronologisk fortælling med fokus på historiens store linjer.


Kristeligt dagblad

d. 10. sep. 2018

af

af

Lars Hovbakke Sørensen

d. 10. sep. 2018


Berlingske tidende

d. 3. sep. 2019

af

af

Bent Blüdnikow

d. 3. sep. 2019


Politiken

d. 21. sep. 2019

af

af

Kristian Andersen (f. 1986-05-24)

d. 21. sep. 2019


Information

d. 4. okt. 2019

af

af

Anita Brask Rasmussen

d. 4. okt. 2019


Weekendavisen

d. 13. sep. 2019

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 13. sep. 2019


Marinehistorisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 4 (2019)

af

af

Poul Grooss

Årg. 52, nr. 4 (2019)


Religion

2020, nr. 2

af

af

Finn Stefánsson

2020, nr. 2


Historisk tidsskrift

Bd. 122, h. 2 (2022)

af

af

Thomas Kristian Heebøll-Holm

Bd. 122, h. 2 (2022)