Gå til indholdBøger / faglitteratur

Vidnepsykologi : pålidelighed og troværdighed i dagligliv og retssal


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

300 sider: ill.

Udgivet

2009

Ophav

Svein Magnussen(forfatter)

Joachim Wrang(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 2. sep. 2009

Bogens målgruppe er efterforskere, advokater, dommere, psykologer, psykiatere og andre interesserede. Selvom udgangspunktet er forskning har forfatteren bestræbt sig på at gøre sproget ikke-teknisk.

Forfatteren er professor i kognitiv psykologi ved universitetet i Oslo, og bogen er oversat fra norsk, men det har ingen betydning i forhold til dens brugbarhed i Danmark. Hvor der foreligger afvigelser i forhold til dansk lovgivning mv., er der gjort opmærksom herpå i noterne. Vidnepsykolgi er studiet af mennesket som observatør og rapportør af begivenheder. Faget beskæftiger sig med, hvor detaljeret og korrekt vi registrerer det, vi ser, hvad der får os til at glemme og huske forkert, og med vores evne til at vurdere pålideligheden og troværdigheden af andres fortællinger. Bogen baserer sig på forskningsresultater, men da disse kan være knasende tørre at læse, har forfatteren belyst dem ved eksempler fra dagligliv og retssal. Sprogligt er den heller ikke vanskelig at læse. Få illustrationer, søjlediagrammer og grafiske fremstillinger.

Andet om emnet ses ikke.

Gennemgang og opdateret fremstilling af, hvor vidnepsykologien forskningsmæssigt står i dag. Målgruppen er som beskrevet ovenfor, og da emnet ikke er videre belyst hidtil, er den en oplagt anskaffelse i større biblioteker.Informationer og udgaver

2009

Bog

Svein Magnussen

Klim, 1. udgave

2016

Ebog

Svein Magnussen

Nota