Gå til indholdVidenskab og religion : foreningen af fornuft og ånd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

xvii, 228 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Først defineres de magtkampe, der har pågået mellem videnskab og religion siden især oplysningstiden. Dernæst tidligere tiders forgæves forsøg på integration mellem de to. Til sidst foreslås - gennem egne, nye begrebsdefinitioner og erkendelsessystemer - hvordan man kan bane vej til fredelig sameksistens mellem videnskab og religion


Anmeldelser (3)


2. feb. 2015

Ken Wilber har en mission: at begrave stridsøksen mellem videnskab og religion. Bogen er en spirituelt-filosofisk afhandling for læsere med interesse i new age, religion og videnskabelig epistemologi.

I tre store afsnit behandler mystiker og filosof Ken Wilber forholdet mellem videnskab og religion. Først definerer han de magtkampe, der har pågået mellem de to entiteter siden især oplysningstiden. Han opremser dernæst tidligere tiders forgæves forsøg på integration mellem de to. I tredje og sidste afsnit foreslår han - gennem egne, nye begrebsdefinitioner og erkendelsessystemer - hvordan man kan bane vej til fredelig sameksistens mellem videnskab og religion. Bogen indeholder indeks og litteraturhenvisninger.

Ken Wilber skriver i et abstrakt sprog og inddrager mange teorier og metoder. Han skriver indforstået og springer gerne mellemregninger over, som man savner som læser. Wilber citerer bredt fra mange personer, men de manglende kildeangivelser gør det svært at slå efter og udforske yderligere. En overvældende og svær bog at gå i kast med.

Der er ikke mange, der behandler videnskab vs. religion på et så generelt og højt abstraktionsniveau som Ken Wilber. Hoffmeyers Tro på tvivl


og amerikaneren Huston Smith vender lignende problemstillingerDer er ikke mange, der behandler videnskab vs. religion på et så generelt og højt abstraktionsniveau som Ken Wilber. Hoffmeyers Tro på tvivl og amerikaneren Huston Smith vender lignende problemstillinger.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Kristeligt dagblad

Af

Søren Hindsholm

d. 10. jun. 2015

Weekendavisen

Af

Kai Sørlander

d. 13. mar. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015