Gå til indholdViden, virkning og virke : forslag til forståelser i sundhedspraksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Ud fra forskellige faglige vinkler og metoder analyseres aktuelle problematikker inden for det danske sundhedsvæsen, hvor nye opgaver, etiske spørgsmål og ændrede relationer mellem de sundhedsprofessionelle, politikerne og borgerne betyder at viden, politik og sundhed mødes og brydes på nye måder


Anmeldelser (2)


17. jun. 2010

Antologi om sundhedsvæsen, -politik og -praksis på højt videnskabeligt niveau. Målgruppen er sundhedsprofessionelle, politiske beslutningstagere og borgere med interesse for udviklingen inden for sundhedsvæsenet. Mht. sidstnævnte, er der tale om krævende læsning, der både forudsætter forhåndsviden om problemkomplekset og mere end almindelig interesse.

Antologien beskæftiger sig med aktuelle problematikker i sundhedsvæsenet, meget bredt forstået og strækkende sig fra helt konkrete forhold mellem de sundhedsprofessionelle og brugerne over fx etiske problemstillinger i forbindelse med stamcellebehandling til et overordnet vue over sundhedsvæsenets udvikling i samspil med samfunds- og teknologiudviklingen. Fokus er på forholdet mellem viden, politik og sundhed, og bidragydernes faglige udgangspunkter er filosofi, psykologi, etnologi og informationsvidenskab. Analyserne i de 13 kapitler er på et højt videnskabeligt niveau, hvilket hurtigt konstateres ved læsning men også ses af de lange referencelister efter hvert kapitel. Sproget er videnskabeligt og komprimeret. Bogen ligger, med sine tætskrevne sider og meget få illustrationer, i den teksttunge ende.

Af beslægtede titler kan nævnes Sundhedsvæsen og sundhedspolitik, der er mere pædagogisk og primært retter sig imod studerende samt Samfund og kultur i sundhedsarbejdet, der har et mere sociologisk sigte.

Kompetent, videnskabelig antologi med høj lix for sundhedsprofessionelle, der opererer på et højt fagligt niveau.

Lektørudtalelse

Af

Laura Michelsen

Sygeplejersken

Af

Jens Bydam

Årg. 111, nr. 7 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010

Ebog

2010