Gå til indholdVictoria : kvinden, der regerede verdens største imperium


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

713 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2018

genre/form

biografierOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Mangefacetteret portræt af dronning Victoria (1819-1901), der blev dronning som 18-årig og som dedikeret overhoved for Det Britiske Imperium forblev på tronen i 63 år


Anmeldelser (6)


26. nov. 2018

En bog om dronning Victoria, kvinden som regerede over flere årtier. Henvender sig til læsere med interesse for verdens første moderne kvindelige monark.

Historiker og forfatter Julia Baird skriver over flere dele som "Tenagedronningen", "Albert - manden, nogle kaldte konge", "Enken fra Windsor" m.fl. om Victoria, en dronning som blev født i en tid med enorme omvæltninger og efterlod sig et imperium, ni børn og 42 børnebørn. Victoria, datter af hertug Edward af Kent, var nummer fem i arvefølgen, men blev regent i en alder af 18 og hendes liv dedikeredes til at være Det Britiske imperiums overhoved. Baird beskriver Victoria fra fødslen, forberedelserne til kroningen, konflikterne med moren, ægteskabet med den elskværdige Albert, livet som ulykkelig enke, venskabet med den indiske tjener Abdul Karim, ekspansionskrigene, samtidens syn på kvinder og Victoria som troens og moralens vogter. Bogen indeholder persongalleri, slægtstavle, bibliografi, noter, billedkreditering samt register.

Baird skriver medrivende om dronning Victoria, som er omgærdet af myter. Udover at afmystificere en for eftertiden yderst vigtig dronning, beskriver Baird også sit arbejde med at få adgang til kildehistorisk materiale, herunder Victorias korrespondance og personlige dagbøger som er opbevaret i det Kongelige Arkiv ved Windsor Castle. Et stort researcharbejde, som har medført en stor bog om en af de største kvinder i historien.

Af andre titler om dronningen findes: Victoria


Af andre titler om dronningen findes: Victoria.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Politiken

Af

Jeanette Varberg

d. 2. mar. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Henrik Jensen (f. 1947)

d. 2. feb. 2019

Information

Af

Georg Metz

d. 7. dec. 2018

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 25. nov. 2018

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 16. nov. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Bog

2018