Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi var løgnere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

228 sider

Udgivet

2016

Ophav

E. Lockhart(forfatter)

Elisabeth Kiertzner(oversætter)
Genre og formroman, young adult, romaner
Målgruppe

til børn


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2015

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 20. maj. 2015

En young adult roman og familiekrønike af de helt store fyldt med løgne, hemmeligheder, intriger og en masse andet.

Cadence Sinclair Eastman er ældste barnebarn i familien Sinclair og dermed arving til familieformuen, øen og ejendommene. Hun og Johnny, Mirren og Gat er Løgnerne, de mødes hver sommer på familien Sinclairs private ø. For to somre siden, da Løgnerne var femten år, skete der noget. Cadence var ude for en ulykke og har delvist mistet hukommelsen, men erindringerne om "sommeren femten" kommer ligeså stille tilbage til hende. Jo mere hun finder ud af, jo mere bliver hun nervøs for, at det hun tror skete ved hendes ulykke, måske ikke er sandheden.

En fremragende fortælling om familien, om intriger, løgne, hemmeligheder og arv, hvor læseren holdes hen til det sidste. Ind imellem historien er skrevet et lille eventyr, som Cadence skriver og som metaforisk henviser til hovedhistorien. Det bryder historien op og giver en forstyrrelse, som fungerer rigtig godt.

I MoskitolandDangerous girls


af David Arnold kan man se nogle af de samme temaer. Begge fortællere er unge piger med en helt særlig baggrund og en helt særlig måde at fortælle på. Og ligesom i "Vi var løgnere", afsløres det hele også først til allersidst i . Også i Dangerous girls, som dog ikke er oversat til dansk endnu, findes nogle af de samme temaerI Moskitoland af David Arnold kan man se nogle af de samme temaer. Begge fortællere er unge piger med en helt særlig baggrund og en helt særlig måde at fortælle på. Og ligesom i "Vi var løgnere", afsløres det hele også først til allersidst i Moskitoland. Også i , som dog ikke er oversat til dansk endnu, findes nogle af de samme temaer.


Weekendavisen

d. 9. okt. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 9. okt. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 3 (2015)

af

af

Henrik Torjusen

Årg. 29, nr. 3 (2015)Informationer og udgaver

2016

Bog

E. Lockhart

Høst, 2. udgave, Særudgave

2015

Bog

E. Lockhart

Høst & Søn, 1. udgave

2015

Ebog

E. Lockhart

Høst, 1. eBogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Nan Rostock

Gyldendal