Gå til indholdVi var fiskere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

311 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Benjamin og hans brødre fisker ved byens forbudte flod. Her møder de en dag den gale mand, Abulu, som forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd forandres for altid


Anmeldelser (7)


5. aug. 2016

Roman om broderkærlighed og rivalisering og om 1990'ernes Nigeria og dets voldsomme politiske, økonomiske og religiøse modsætninger set gennem drengen Benjamin og hans brødres øjne. For voksne læsere af verdenslitteratur, der vækker til eftertanke.

Faren til Benjamin og hans brødre tager nordpå for at arbejde, og da han er væk opløses den strenge orden i deres familie. Drengene begynder at strejfe rundt ved byens flod. Et sted, der tidligere sås som livgivende, men nu er forbudt, urent og livsfarligt. Drengene kalder sig fiskere og tilbringer mange dage med at fiske der. Ved floden møder de en dag den gale mand, Abulu, som i et syn forudser at den ældste bror, Ikenna, vil blive myrdet af sine brødre. Profetien forgifter langsomt Ikennas liv, og familiens tætte bånd og liv forandres for altid.

Chigozie Obioma blev nomineret til Man Booker-prisen for "Vi var fiskere", og det må siges at være fuldt fortjent. Bogen er på én gang en gribende og dyster beretning og et hjertevarmt portræt af drengen Benjamin og hans familie. Obioma skriver virkeligt fængende med mange stærke metaforer og giver en læseoplevelse, der er svær at ryste af sig igen. Bogen er oplagt til brug i læseklubber.

Obioma står på skuldrene af sin berømte landsmand Achebe og hans Alt falder fra hinanden


Lilla hibiscus


, ligesom skildringen af Benjamins barndom i Nigeria også har meget til fælles med beretningen i Adichies Lilla hibiscusObioma står på skuldrene af sin berømte landsmand Achebe og hans Alt falder fra hinanden, ligesom skildringen af Benjamins barndom i Nigeria også har meget til fælles med beretningen i Adichies Obioma står på skuldrene af sin berømte landsmand Achebe og hans Alt falder fra hinanden, ligesom skildringen af Benjamins barndom i Nigeria også har meget til fælles med beretningen i Adichies Lilla hibiscus.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 26. sep. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 30. aug. 2016

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 19. aug. 2016

Weekendavisen

Af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 19. aug. 2016

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 20. aug. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Laila Heskjær

2016-08-23


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2016

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Ebog

2016