Bøger / skønlitteratur / roman

Vi skal høste vinden : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
273 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
roman, krimi

Beskrivelse


Krimi. Varg Veum bliver hyret til at finde en forretningsmand. Det bliver en sag, som bringer Varg Veum i forbindelse med miljøterrorisme, flosset forretningsmoral, religiøs fanatisme og gammel sag om en forsvundet kvinde.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. okt. 2010

Alle Varg Veum-fans kan glæde sig til denne 15. roman om privatdetektiven i Bergen.

Det er trygt og godt at læse en kriminalroman af Gunnar Staalesen, vi ved, at historien er velskrevet, plottet interessant, med mange gode dialoger og præcise miljøskildringer. Netop miljøet spiller en stor rolle her. Der er planer om at opføre en vindmøllepark et naturskønt sted ved den norske vestkyst. En af fortalerne for projektet, Mons Mæland er forsvundet, og hans kone, som er veninde med Varg Veums kæreste, hyrer Varg Veum til at finde ham. Under en besigtigelse af området med repræsentanter fra det firma, som skal opføre vindmøllerne, medlemmer af en miljøorganisation og medlemmer af øens kristne samfund, som alle vil forhindre vindmølleparken, findes Mons død, hængt på et kors. Der er mange, der har et motiv, og dertil kommer spørgsmålet om, hvad der skete med Mons' første kone, som forsvandt på havet 16 år tidligere. Har det noget med drabet at gøre? Det bliver en sag, som får katastrofale konsekvenser for Varg Veum, mere skal jeg ikke røbe her. Gunnar Staalesen kan sit håndværk, han forstår at bygge en spænding op til den meget overraskende slutning.

Staalesen er helt sin egen, men mon ikke han er inspireret af Hammeth og Chandler med den lidt hårdkogte stil og humor?.

Jeg er sikker på, at Varg Veums fans ikke bliver skuffede. En vedkommende historie, som tager fat på temaerne miljø og forretningsverdenen. Og så er det faktisk skønt at læse en krimi på kun 274 sider uden alt for meget overflødigt stof.


Jyllands-posten

d. 9. nov. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. nov. 2010


Politiken

d. 13. nov. 2010

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. nov. 2010