Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vi ses deroppe


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

553 sider

Udgivet

2015

Ophav

Karsten Nielsen(oversætter)
Genre og formroman, humor
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Alfred og Édouard har overlevet 1. verdenskrig, men absolut ikke uden mén. Édouard har mistet sit underansigt, sin stemme og sin fremtid. Alfred sin forlovede, sit job og sin stolthed. Tilværelsen synes mere og mere dyster, indtil Édouard får ideen til et helt fantastisk svindelnummer, et fupnummer, som vil ændre alt


Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 8. sep. 2015

Anmelderrost roman om tiden efter 1. verdenskrig og to franske soldaterkammeraters forsøg på at skabe en ny tilværelse. Især mandlige læsere af historisk og samfundsrevsende litteratur vil more sig over det flabede sprog og den veloplagte historie.

Frankrig år 1918, 1. verdenskrig er endelig ovre, hundredetusinder af franskmænd er døde, endnu flere traumatiserede. Alfred og Édouard er bare to af de hjemvendte veteraner, der forsøger at hutle sig igennem tilværelsen, indtil Édouard får ideen til et helt fantastisk svindelnummer, der vil ændre alt. Inspektør Joseph Merlin er manden, der får til opgave at kulegrave den betændte forbrydelse, en opgave, der gør ham så upopulær, at han deporteres til den lille by Saint-Saveur. Umiddelbart et udsigtsløst job, men så er det heldigt, at byens borgmester er på udkig efter en helt!.

Denne nye udgave har fået tilføjet en tyve sider lang novelle "En helt", hvor én af bogens bipersoner træder i karakter. Novellen er helt i tråd med resten af bogen; absurd, humoristisk, sarkastisk og flabet. Der er kælet for detaljerne og det meget aparte persongalleri. Ikke en bog for alle, men den rigtige læser vil få en god oplevelse.

Den fine kortroman Fire soldaterbeskriver også en gruppe soldaterkammerater, men fokuserer på krigens hverdag og sammenhold.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 14. aug. 2014

Prisbelønnet roman om tiden efter første verdenskrig og to franske soldaterkammeraters forsøg på at skabe en ny tilværelse. Især mandlige læsere af historisk og samfundsrevsende litteratur vil more sig over det flabede sprog og den veloplagte historie.

Frankrig år 1918, 1. verdenskrig er endeligt ovre, hundredetusinder af franskmænd er døde, endnu flere traumatiserede. Alfred og Édouard er bare to af de hjemvendte, men de adskiller sig alligevel fra den gennemsnitlige veteran. Édouard skifter identitet i krigens sidste minutter, hans underansigt, hans stemme og fremtid er forsvundet. Det eneste han ønsker er at dø. Alfred skylder Édouard sit liv, han nægter at forlade ham og påtager sig opgaven som sygepasser med beundringsværdig ildhu. Men livet som krigsveteran er hårdt og slidsomt. De døde soldater hyldes som helte, men ingen tager sig rigtigt af de overlevende. Tilværelsen syner mere og mere dyster, indtil Édouard får ideen til et helt fantastisk svindelnummer, et fupnummer, som vil ændre alt.

Velskrevet, sort, sarkastisk og flabet. Tyvernes Frankrig portrætteres nådesløst og skarpt. Der er kælet for detaljerne og det meget aparte og karikerede persongalleri. Ikke en roman for alle, men den rigtige læser vil få en god litteraturoplevelse.

Den fine lille kortroman Fire soldater af franske Hubert Mingarelli beskriver også en gruppe soldaterkammerater, men fokuserer på hverdagen og sammenholdet under krigen.


litteratursiden.dk

d. 25. sep. 2014

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 25. sep. 2014

Plottet minder om Olsen Bandens planer, hvorimod det litterære niveau er meget højt i denne ambitiøse fortælling om Første Verdenskrig. I krigens allersidste dage følger man Albert Maillard og Èdouard...


Litteratursiden.dk [online]

d. 25. sep. 2014

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 25. sep. 2014


Politiken

d. 3. sep. 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 3. sep. 2014


Berlingske tidende

d. 6. sep. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 6. sep. 2014


Weekendavisen

d. 12. sep. 2014

af

af

Jesper Vind

d. 12. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 13. sep. 2014

af

af

Kristine Kabel

d. 13. sep. 2014Informationer og udgaver

2015

Bog

Pierre Lemaitre (f. 1951)

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2014

Bog

Pierre Lemaitre (f. 1951)

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2014

Ebog

Pierre Lemaitre (f. 1951)

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Nota

2014

Lydbog (net)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Lindhardt og Ringhof

2014

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Jesper Bøllehuus

Audioteket