Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Vi må være som alt
Jeg har forandret verden

Del 11 af SandalserienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

80 sider

Udgivet

2016

Ophav

Henrik S. Holck(forfatter)

Andreas Pedersen(efterord)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

1978


Beskrivelse


Digte som rummer stærke og præcise sansninger af altings sammenhæng: naturen, dyrene, luften, menneskene


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 29. aug. 2016

Digte som rummer stærke og præcise sansninger af altings sammenhæng: naturen, dyrene, luften, menneskene. For alle lyriklæsere.

Digtsamlingen er en genudgivelse af Henrik S. Holcks debutdigtsamling "Vi må være som alt" fra 1978, der nu udgives som en del af Gladiators Sandalserie. Den indeholder udover debutdigtene også digtet "Jeg har forandret verden" og "Happening på Strøget", tidligere udgivet i "Platform", 1981, samt et efterskrift.

Digte med masser af skarpe og smukke sprogbilleder, der giver en helt særlig læseoplevelse. Holcks digte er sanselige beskrivelser af naturen og væren, begyndelser og slutninger, det hele på én gang: "blade/der foldes ud/i gennemsigtige hensigter/det åbne liv/selve den levende begyndelse". Digtene fremstår som kærlighedserklæringer til livet. Digtsamlingen er flere steder udråbt som et hovedværk i dansk litteratur, og den er helt sikkert stadig ligeså aktuel i dag som i 1978. Sproget og indholdet er tidløst. En flot genudgivelse.

Bogen er en del af Gladiators Sandalserie, der fokuserer på at genudgive alternative klassikere. Sammen med Michael Strunge og F.P. Jac udgjorde Holck den nye generation i dansk poesi i start 1980'erne. Af nyere poesi kan man sammenligne Holcks digte med Rasmus Nikolajsens Tilbage til unaturen, idet de begge beskæftiger sig med stærke sanseindtryk og refleksioner over mennesket og naturen.


Kristeligt dagblad

d. 28. okt. 2016

af

af

Martin Gregersen

d. 28. okt. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Henrik S. Holck

Gladiator