Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi har tiden for os


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Anette er 24 år og studerende, da hun forelsker sig i Kaj og bliver gravid. Det bliver optakten til et begivenhedsrigt år både for de to og Anettes familie.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

Titlen refererer til et ungt, nygift ægtepars formulerede ønske om at få seks børn - men, som de siger: "de har jo tiden for sig". Denne indbyggede, nogle gange let småborgerlige, snusfornuftpræger holdningerne i denne letlæsningsbog. I historien følger vi den 24årige Anette, og hendes møde med den jævnaldrende, ingeniørstuderende, Kaj. Første gang de er sammen, bliver Anette gravid,og læseren følger nu de unges indre konflikt, inden de tager beslutningen om at beholde barnet og blive gift. Som en fremtrædende biperson står Anettes mormor, som med sin tro på kærligheden (ogGud) præger sit barnebarn stærkt. Historien er ganske velskrevet med en letløbende handling uden nogen form for overraskelser. Genren vil jeg betegne som pædagogisk brugslitteratur (tæt på trivien)der kan læses af unge med læsevanskeligheder fra 14 år. God åben sats med illustrationer - her specielt forsideillustrationen - som vil gå rent hjem hos målgruppens piger. Hermed har jeg ogsåtilkendegivet, atidentifikationsmulighedeme ligger her.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Birte Thornæs

d. 18. dec. 2018

Som KA's tidl. bøger er denne skrevet til brug for undervisning af unge indvandrere, der skal lære dansk samt landets skikke. Den følger to studerende fra Århus, der gennem et år mødes, skalha' barn, bli'r gift: deres liv med venner, familie, studier, årets højtider og danskernes måde at holde bryllup, dåb, sølvbryllup og begravelse på. De unge kommer fra forskellige miljøer, men dogveletablerede hjem, og de arb. i hhv. Greenpeace og Amnesty international. Om det så er danskernes fordomme mod hinanden, er de kommet med. Bogen fås også indtalt, i moderat tempo, på lydbånd, ogkan bruges som klassesæt og til opklarende/uddybende samtaler i undervisningen. Handling og sætningsopbygning er enkel, men ordvalget er ikke så enkelt, at ordblinde kan bruge det (måske sombog/bånd). Den vil være fin også for læseuvante unge, der her kan læse om egne forhold og problemer. KA's bøger er flot materiale til indvandrer-undervisning, men også til frilæsning for unge, dersavner indsigt i danskeforhold.


Folkeskolen

Årg. 115, nr. 16/17 (1998)

af

af

Tove Kettner Heiberg

Årg. 115, nr. 16/17 (1998)


Folkeskolen

Årg. 110, nr. 14 (1993)

af

af

Bergthóra S. Kristjánsdóttir

Årg. 110, nr. 14 (1993)