Gå til indholdVi har sunget, vi har grædt, vi har grint


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

190 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Vennerne Benny Andersen (f. 1929) og Povl Dissing (f. 1938) fortæller om deres lange liv med musikken og sangene, fra barndommens øvelser med klaver, trommer og trompet til samarbejdet med symfoniorkestre på verdens største scener


Anmeldelser (1)


14. okt. 2008

For folk med kendskab til Benny Andersen og Povl Dissing, der kan lide samtalebogens lette causerende form, og de der kan huske Svantes viser, Halfdan Rasmussen osv. Også lokalhistoriske glimt fra især Stavnsholt og Farum, københavnske jazzværtshuse osv.

Samtalebog med dialog mellem Povl Dissing og Benny Andersen. Gennem deres samtale kommer de ind på mange emner fra deres 40 år lange samarbejde, men også fra tiden før de kendte hinanden, Povls barndom i Stavnsholt, hvor hans far havde gartneri og Bennys ungdom som pianist i Esbjerg. Vi hører også om deres forskellige ægteskaber, skilsmisser og dødsfald, bl.a. om Benny Andersens første kone Signe, som flyttede sammen med Halfdan Rasmussen, sorgen over Cynthias død og hans nye kæreste. Bogen er selvfølgelig præget af det lange musikalske samliv mellem de to, her er historier, billeder og tekster.

Om Benny Andersen findes der bl.a. biografien Et liv ved klaveret, 2004 og selvbiografien Livsrejse med vigtigt indhold, der har nogle af de samme emner med. Sammen med Møllehave har han også lavet en samtalebog Det skal mærkes at vi lever, 2004. Der findes ikke tilsvarende om Dissing, så her er nyt stof at hente.

En meget livsbekræftende og hyggelig samtalebog mellem to af dansk musiks store navne, der med egne ord aldrig rigtigt har kunnet placeres i bestemte genrer. Der er skrevet meget om og af Benny Andersen, så dele af bogen er hørt før, men her i en ny form med vægt på samarbejdet mellem de to.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2008

Ebog

2017