Bøger / faglitteratur

Vi er natur : genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
216 sider ; ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Ud fra evolutionspsykologiske forklaringer beskriver bogen vores nære slægtskab til naturen, og der opfordres til at vi genskaber denne forbindelse og udnytter naturens helende kræfter. Med forslag til meditative øvelser i naturen.

Indhold

Vores eventyrlige rejse ; Sansning ; Naturens netværk ; Naturens cyklus ; Årstider ; Naturens forunderlighed ; At bade i skovens atmosfærer ; Naturens historier og hemmeligheder ; Fortællingens kraft ; Naturens stemning ; Naturens healing ; Håbet og spiritualitet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 8. juni 2020

En rejse ind i naturens helende rum og ind i menneskets historie med fortællinger om naturen og forslag til meditative øvelser i naturen. Til naturterapeuter og lægmænd.

Forfatterne ønsker, at vi genskaber forbindelsen til naturen med oplevelser og følelser af nærvær og livsglæde, eller hvilke følelser, der dukker op. De argumenterer for naturens helende kræfter med evolutionspsykologiske forklaringer på vores nære slægtskab til naturen, og hvad vi kan lære fra dengang, vi levede i og af naturen som jægere og samlere. Øvelserne omfatter brug af alle sanser i samspil med naturen, (narrativ) meditation og vejrtrækning. Japansk skovbadning, qigong og naturreligioner omtales. Forfatterne har teoretisk og praktisk erfaring med naturbaseret sundhedsfremme.

En bog med inspirerende fortællinger om naturen og naturoplevelser, og overbevisende forklaring om, at vi hører naturligt hjemme i naturen med dens stilhed eller lyde, snarere end i byen eller bag en skærm. De enkle øvelser kan laves alene eller i grupper. Fortællingen underbygges af smukke naturbilleder. Bogen kan forekomme rigelig lang for dem, der blot ønsker inspiration til at få gang i terapi i og med naturen.

Der er flere bøger om naturterapi, blandt andre NaturterapiInd i skovenNaturen på receptTilbage til naturen, Ind i skoven og Naturen på recept. Tilbage til naturen er primært for naturterapeuterDer er flere bøger om naturterapi, blandt andre Naturterapi, og Naturen på recept. Tilbage til naturen er primært for naturterapeuterDer er flere bøger om naturterapi, blandt andre Naturterapi, Ind i skoven og . Tilbage til naturen er primært for naturterapeuterDer er flere bøger om naturterapi, blandt andre Naturterapi, Ind i skoven og Naturen på recept. er primært for naturterapeuter.