Bøger / faglitteratur

Vi er her endnu : efterladte forældre om tab, sorg, kærlighed og håb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
227 sider
Udgivet
2012
Ophav

Beskrivelse


Til familier, der har mistet den ene forælder. Ni personlige beretninger med fokus på hvordan man lever videre. Med indledning af Eva Helweg og efterskrift af Søren Gade samt et kapitel af hospitalspræst Tom Andersen Kjær.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 24. apr. 2012

Henvender sig til familier, der enten har, eller står for at miste den ene forælder. Kan også bruges af pårørende og omgangskreds til at forstå hvad den efterladte forælder går igennem.

Ni meget rørende og personlige beretninger fra efterladte forældre. Nogle har mistet pludseligt, andre efter længere sygdomsforløb. Historierne er gribende uden at være sentimentale eller snagende, og de giver et meget fint indblik i den enorme opgave de efterladte stilles overfor. Ikke alene skal de håndtere deres eget overvældende tab, de skal også formå at varetage deres børns sorg og savn og give dem det bedste udgangspunkt for at leve videre uden deres far eller mor. Bogens forfatter har ønsket at hjælpe andre i samme situation, og derfor er bogens særlige fokus på, hvordan man takler, at livet stadig skal leves for den efterladte og ikke mindst deres børn. Hvordan man finder håbet og viljen til at kæmpe videre, når alt ser sortest ud. Bogen afsluttes med efterskrift af Søren Gade og et kapitel med fine betragtninger af en hospitalspræst.

Når forældre dør eller Anja Enggrens Bliver jeg glad igen : når kræft rammer en ung familie er andre gode bud på litteratur om emnet.

En meget meget fin og brugbar bog til alle, der står midt i den forfærdelige og uoverskuelige situation, det er at miste en ægtefælle tidligt i livet. Anbefales varmt.