Gå til indholdVi burde alle være feminister : essay


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

63 sider

Udgivet

2021

genre/form

essaysOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Den prisbelønnede forfatter giver sit bud på afrikanske kvinders vilkår og nødvendigheden af kampen for ligeberettigelse


Anmeldelser (3)


12. nov. 2014

I essayets korte form giver den prisbelønnede forfatter sit bud på afrikanske kvinders vilkår og nødvendigheden af kampen for ligeberettigelse. Primært for folk med særlig interesse for Afrikas udvikling.

Essayet er en redigeret version af en tale, Adichie holdt i 2012 på en konference med fokus på Afrika. Forfatteren, der er født og opvokset i Nigeria, flyttede som teenager til USA, hvor hun nu bor halvdelen af tiden. Hun er prisbelønnet, har skrevet 3 romaner og en novellesamling, der alle er oversat til dansk. Her skriver hun om nødvendigheden af stadig at kæmpe for kvinders vilkår og ret til samme løn og arbejde som mænd. Hun siger et sted, at ordet feminist slæber rundt på en meget tung og negativ bagage, men at det stadig er vigtigt at kæmpe. Jo højere op, man kommer, jo færre kvinder er der. Hun taler i generelle termer, men de konkrete eksempler og referencer er alle til afrikanske forhold, så bogen/talen får derfor mest fokus på den del af verden.

Tonen og sproget er ligefremt og direkte. Udspringet er en tale, hvilket kan mærkes, uden at det dog bliver udpræget talesprog. Indlægget er præget af engagement og indignation uden at vise bitterhed. Et aktuelt indlæg i debatten om moderne feminisme, men eksemplerne fra den afrikanske verden gør bogen mindre generel og identificerbar for vestlige kvinder.

Svært at finde noget sammenligneligt.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 28. dec. 2014

Information

Af

Tine Byrckel

d. 6. mar. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2014

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021

Ebog

2014