Gå til indholdVeteraner - en kamp i civil


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

206 sider

Udgivet

2018

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Om den danske veteranpolitik og en historisk gennemgang af, hvordan samfundet har betragtet og behandlet de psykiske skader krigsveteranerne har pådraget sig i felten i gennem årene


Anmeldelser (7)


29. aug. 2018

En gennemgang af den historiske udvikling af kendskab til psykiske skader hos veteraner og et kritisk kig på den danske veteranpolitik. For samfundsinteresserede og politikere.

Efter møder med danske veteraner fra udenlandske missioner har den tidligere oberst sat sig for at undersøge, hvordan det danske samfund behandler veteraner - især de med psykiske skader. Først gennemgår han historisk, hvad der op gennem tiderne er sket af erkendelser af psykiske krigstraumer med fokus på de to verdenskrige, Koreakrigen og Vietnamkrigen. Han gennemgår den tilgængelige forskning og dens udvikling på området. Derefter gennemgås de danske erfaringer inden hovedafsnittet om samfundets behandling og lovgivning på området. Først det statslige og derefter håndteringen i kommuner og regioner. Bogen afsluttes med litteraturliste og et omfattende noteapparat.

Det er en meget grundig, kritisk og engageret fremstilling, der bygger på både tilgængelige videnskabelige værker og Møllers egne undersøgelser.

Møllers egen bog Vi slår ihjel og lever med det


Altid fremad


kommer også ind på emnet og en del materiale om fx PTSD er genbrugt herfra. Derudover er der pjecer til hjemsendte og fx erindringer som Altid fremadMøllers egen bog Vi slår ihjel og lever med det kommer også ind på emnet og en del materiale om fx PTSD er genbrugt herfra. Derudover er der pjecer til hjemsendte og fx erindringer som Møllers egen bog Vi slår ihjel og lever med det kommer også ind på emnet og en del materiale om fx PTSD er genbrugt herfra. Derudover er der pjecer til hjemsendte og fx erindringer som Altid fremad.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Svend Winther

2020-09-04

Litteratursiden.dk [online]

Af

Erling Lykke

2019-01-23

Jyllands-posten

Af

Ulla Bechsgaard

d. 29. sep. 2018

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 29. sep. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 11. dec. 2018

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 7. sep. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018