Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Vesten for Øret : middelalderkrimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

265 sider

Udgivet

2006

Ophav

Birgitte Jørkov(forfatter)
Genre og formroman, krimi, historiske romaner, romaner
Originaludgave

2006


Beskrivelse


Krimi fra 1400-tallets Helsingør. Der lægger et skib til i byen, og købmandsenken Elne Jeps får en af kaptajnerne som lejer i sit hus. Det fører mange ting med sig. Der sker et drab, og hendes gamle flamme, bygmesteren og munken Johan, dukker pludselig op igen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2006

Romanen er en middelalderkrimi, der foregår i den sene (danske) middelalder. Den kan også læses som en slægtsroman, da der er elementer fra denne genre. Målgruppen vil være læsere af historiske romaner og slægtsromaner..

Historien foregår i Helsingør i 1400-tallet og handler om købmandsenken Elne Jeps. Der lægger et skib til i hendes by, og hun får en af kaptajnerne som lejer i sit hus. Det bringer mange ting med sig. Der sker et drab, og hendes gamle flamme, bygmesteren og munken Johan, dukker pludselig op igen. Mordet skal opklares, hun skal se efter barnebarnet Elle, der har fået plads i nabogården, hvor der kun bor sømænd fra skibet, og hvordan skal hun takle Johans hjemkomst? Der er mange gamle betegnelser, der nok ikke vil være alment kendt. Fx indledes hvert kapitel med på hvilken dag vi befinder os. Her bruges de gamle betegnelser som fx "Fredagen efter Katarina jomfru og martyr". Det fører historien tilbage til middelalderen. Der er en ordliste over de gamle betegnelser bag i bogen. Det er ikke indhold, der mangler i romanen, men jeg savner mere liv i personerne..

Forfatteren har tidligere skrevet bl.a. romaner. Senest middelalderkrimien Når himlen falder ned fra 2003.

Historien har et interessant udgangspunkt, men den lever ikke rigtig sit eget liv. Man når aldrig rigtig ind bag historien, der også er lidt tung at komme i gang med.


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 1. nov. 2006


Politiken

d. 23. dec. 2006

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 23. dec. 2006Informationer og udgaver

2006

Bog

Birgitte Jørkov

Hovedland

2007

Lydbog (cd)

indlæser: Jette Mechlenburg

Den grimme Ælling

2006

E-bog

Birgitte Jørkov

Hovedland

2008

Lydbog (online)

indlæser: Jette Mechlenburg

Danmarks Blindebibliotek