Bøger / faglitteratur / rejseguides

VerdensVis London : 14 walks & talks

Del af VerdensVis

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
182 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
rejseguides, rejseførere

Beskrivelse


Ud fra fem temaer foreslås i alt 14 gåture i London. Temaerne er: London below, litteraturens London, Londons verdensarv, James Bonds London og krigens London.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 6. dec. 2018

En anderledes turistguide om London for de turister, de efterspørger en anden form for oplevelsesturisme.

En guide, der åbner læserens øjne for mere ukendte steder af London. Bogen er bygget op omkring et antal tematiske vandreture af ca. 1-2 timers varighed. Her kan vi opleve London under jorden med gallerier, udsmykkede tunneler, restauranter og gamle posttunneller. Vi kan også følge i Dickens', Virginia Woolfs, James Bonds og nyere etniske forfatteres fodspor. Et afsnit besøger de steder, der er på UNESCO's verdensarvsliste, ligesom steder, der relaterer til de to verdenskrige. Der er kort over turene, hvorefter de nummererede steder efterfølgende beskrives nærmere. Afsluttes med få tips til gode kaffebarer, pubber og spisesteder. Lidt grov papirkvalitet, illustreret med farvefotos. Der er tips til yderligere læsning.

I en tid, hvor vi rejser meget, er der brug for anderledes guidebøger, der giver inspiration til at opleve noget andet. Og temavandringer og -ferier ser vi i vækst. Her taler den velskrevne og kortfattede guide lige ind i det behov, så den skal nok blive efterspurgt. Forfatteren har boet og rejst meget i byen og øser af sin viden og begejstring om stedet.

Der er begyndt at komme flere af samme slags guides om diverse storbyer. Om London findes fx There are placesLondon my love! og London my love!Der er begyndt at komme flere af samme slags guides om diverse storbyer. Om London findes fx There are places og .