Gå til indholdVerdensbilleder : fra rum og tid til rumtid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

191 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Om hvordan opfattelsen af tid og rum har ændret sig i takt med fysikkens og den tekniske udviklings fremskridt


Anmeldelser (2)


30. sep. 2008

For universitetsstuderende og gymnasieelever, men kan også læses af andre med interesse for emnet.

I bogen beskrives, hvorledes nutidens forståelse af verden er inspireret af den historiske udvikling og bygger på fysikkens fremskridt. I en introduktion defineres emnets mange begreber, herunder gives en historisk udredning for tidsbegrebet og rumbegrebet. Desuden findes en forklaring på ordet verdensbillede, som er en opfattelse af livet, jorden og himmelrummet. I udviklingen af nutidens verdensbillede indgår tre store navne fra tænkningens historie: Aristoteles, Newton og Einstein. Gennemgangen redegør for højdepunkterne i de forskellige tidsbilleder fra det antikke verdensbillede, over det klassiske verdensbillede til det moderne verdensbillede, der har ændret sig i samspil med teknikkens udvikling. Bogen slutter med en sammenfatning, en litteraturliste og et register. Jan Faye er lektor ved Københavns Universitet.

I bogens forord henvises til to bøger, som kan supplere denne Tid : den relative virkelighed, 2005 af Ulrik Uggerhøj og Natur, videnskab og metafysik, 2007 af Carl Henrik Koch.

En velskrevet og inspirerende bog om videnskabshistorie i relation til udviklingen af et nyt verdensbillede i fremtiden. Det er lykkedes for forfatteren at formidle et vanskeligt stof, så bogen kan læses af andre end fagfolk.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm

Kvant

Af

Michael Cramer Andersen

Årg. 19, nr. 4 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008

Ebog

2008

Ebog

2008