Gå til indholdVerdens orden : refleksioner over nationers egenart og historiens gang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

383 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Den tidligere amerikanske udenrigsminister Henry Kissinger (f. 1923) kommer med sit bud på en ny verdensorden. Med udgangspunkt i historien og områderne Europa, Asien, Amerika og Mellemøsten mener Kissinger at Vesten skal til at tage sig sammen, hvis ikke andre verdensdele skal tage teten om at sætte dagsordenen i verden


Anmeldelser (3)


17. aug. 2015

Tidligere udenrigsminister i USA, Henry Kissinger, giver, med udgangspunkt i verdenshistorien, sit bud på en ny verdensorden. Til læsere af bøger om global politik.

Med Nobels fredspris i ryggen må man sige at Henry Kissinger har bevist sit værd for verdensfreden. På trods af sin høje alder er Henry Kissinger stadig en aktiv debattør og meningsdanner. I denne bog kommer han med sit bud på en ny verdensorden. Bogen tager udgangspunkt i områderne Europa, Asien, Amerika og Mellemøsten. Med udgangspunk i historien mener Kissinger at vesten skal til at tage sig sammen, hvis ikke andre verdensdele skal tage teten om at sætte dagsordenen i verden.

Kissingers bud på en ny verdensorden er ikke ret optimistisk på vestens vegne. Hans synspunkter er interessante i en tid hvor de fleste stater og nationer har nok i sig selv. Bogen er ikke ligefrem letlæst og man skal være velbevandret i storpolitik og historie for at få fuldt udbytte af bogen.

Der er en del bøger om international politik der på samme måde beskæftiger sig med hvordan verdens magtbalance flytter sig. Af nyere fx Verdens magter


Kloden rundt


og Kloden rundtDer er en del bøger om international politik der på samme måde beskæftiger sig med hvordan verdens magtbalance flytter sig. Af nyere fx Verdens magter og Der er en del bøger om international politik der på samme måde beskæftiger sig med hvordan verdens magtbalance flytter sig. Af nyere fx Verdens magter og Kloden rundt.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Jørgen Lassen

Nr. 207 (2015)

Kristeligt dagblad

Af

Jesper Beinov

d. 25. aug. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015